torstai 28. toukokuuta 2015

Viikon varrelta

Eipä mitään megalomaanisia päivityksiä ole luvassa. Toivon, että huomenna päättyvä opetus toisi taas elämäniloa ja aikaa treenatakin, vaikka onhan nyt jonkin verran pystyttykin. Tiistaina taisi olla niin, että Suri teki esineruutua. Irtosi ja löysi helposti, mutta koska ei tuonut, pääsi puuhun odottamaan useamman koiran vuoron katsellen, ja kokeiltiin sitten kiinnostiko tuonti, ja kiinnostihan se.

Tänään puolestaan tehtiin jana- ja keppiharjoitus. Lähetys oli polkua pitkin, mikä oli hyvä, mutta paikka muuten kuiva ja paahteinen. Suri eteni hyvin ja merkkasi jäljen oikein hyvin, mutta sitten ei lähtenyt sille. Lähetin uudelleen vähän sivummasta, jolloin sillä oli jo jäljen haju, jolle se lähti suoraan oikeisemaan. [toim. huom. taisin juuri keksiä omasta toiminnastani parannettavaa.] Tosi motivoitunut ja hyvä meno, mutta kepistä päräytti ohi. Täällä paikalla oli tosi hyvää maastoa, johon mennään tekemään janaharkkaa aika saletisti, kunhan verijälkien hajut sieltä hälvenevät.. Ajattelin mennä taktiikalla jana + pidempi jälkipätkä, joka päättyy keppiin x 3, esim. Nytkin sillä oli ihan hirveä hinku vaan jäljestää. Toisaalta joku sikapitkä jälki, jossa kuitenkin myös keppejä, vaan ei ihan tiheästi, voisi vaan olla aika hyvä. Saisi jäljestää rauhassa, mutta tulisi myös niitä keppejä. Tuonne saisi sellaisenkin aika mukavasti.

Muste pääsi tiistaina katselemaan lehmiä. Aluksi niitä pitikin haukkua, mutta sitten rauhoittui. Käytiin myös ottamassa maneesissa lyhyt kahden pallon leikki, mikä onnistui hyvin. Leikit pidetään lyhyinä ja ytimekkäinä. Samalla käytiin monen koiran kanssa pieni kimppalenkki, ja mitään muuta huomautettavaa ei ollut kuin "lievä" veto hihnassa. ;) Muuten niin reipas, eikä pidä oikeastaan isoa koirapoppoota minään juttuna, sen verran tiheään on saatu näitä tilaisuuksia sattumalta! Siis haluaisi kovasti kyllä leikkiä, mutat ei jännitä tai ihmettele. 

Tänään Musteelle jälki (6). Kuivalle sammalelle, jossa ei juuri muuta kasvillisuutta. Saman pituinen oli kuin edelliset, namina Natural Menua ja päässä ruoka rasiassa. Tämä on kyllä hyvä systeemi, koska selvästi se yksi kesken jäänyt jälki johtui siitä, että märän kuivamuonan nuoleminen maasta ei ollut kivaa. Tässäkin meni tosi tarkasti ajaen molempia askeleita (vain yhdet namit / askel). Jos meinasi mennä väärään suuntaan, pidätin, ja se korjaa heti oikein. Nyt voisin uskaltaa pidempää taas, koska mitään herpaantumista ei ole tapahtunut. 

Ollaan saatu käytyä omia lenkkejä edelleen Musteen kanssa keskenään, ihan lyhkäsiä mutta kivoja. Meillä on lelu mukana, ja Muste juoksentelee sen perässä, kun heitän. Tulee myös aika hyvin luo. Muutamana iltana olen käynyt porokoiralenkillä, mummo, äiti, tytär. Muste tulee myös jo luokseni, vaikka on muut koirat mukana. :) Tänään Suri ja Taimi lähti jonnekin vähän irtoamaan, niin Muste palasikin minun luo pikapikaa. Hauskaa, että alkaa kehittyä tämäkin puoli, kun ihan vähäsen vain harjoittelee.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti