torstai 4. joulukuuta 2014

Tokoa

Jos jostain olen hyvin iloinen, niin siitä, että meillä on vieressä Lahti, jossa on todella hieno uusi koirayritys. Nyt vasta tokoiluja ostaneena olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen, onhan meillä aikas huippu kouluttaja. Lisäksi näyttää sille, että olen saanut rekryttyä paikallistasolle uuden toko-ryhmän. Jos se lähtee futaamaan tästä, niin ei valittamista!

Tiistaina treeninvedon jälkeen taas tehtiin pk-hyppyä. Mentiin 85 ja 90 cm, hyvä hyvä. Eteenmeno ei ollut tänään niin intensiivinen, mutta ilolaukkainen kyllä.

Eilen oltiin kolmen kerran toko-kurssin ekalla kerralla. Näytettiin ensin seuraamista ja kontaktia, miten se on kuukaudessa kehittynyt. Olihan se! Ekaa kertaa kyllä Suri häiriöiden tullessa alkoi oikeastaan jo painaa minua, joten pitää myös olla tarkkana, ettei mene överiksi. Myöskin pitää pitää huoli, ettei tee hyvää seuraamista vain häiriössä, vaan kriteeri yksin treenatessa sama. Lisäksi kokeiltiin uutena lelusta luopumisen kautta, tätä kokeillaan nyt viikko ja miten se etenisi. Jes. 

Toiseksi otettiin ruutua. Ekalle targetille, oli tosi hyvä. Toka tyhjiin. Palkkana pallo. Omasta toiminnasta sen verran, että jes + pallo voisi tulla siinä kohtaa, ennen kuin Suri kerkeää kääntyä (tyhjässä ruudussa), eli että se huippukohta ei ole pysähtyminen itsessään, vaan tällä saisi sitä jännitettä ja odotusta minun suuntaani paremmaksi. Ymmärrän, mitä sillä haetaan. Suri on nyt hyvässä vaiheessa, joten se tekeekin juuri mitä haetaan. Lisäksi mietittiin etukäteen vaihtoehtoja siihen, jos kääntyy ennen aikojaan, eli ei ole kriteerin mukaisessa paikassa. Targetti tai näyttö kannattaa ottaa nopsaan helpotukseksi, jos tulee virheellinen, vaikka ensin korjaisikin sen. Suri oppii nopeasti oikeat jutut, joten pienellä avulla vahvuus ja varmuus jäisi. Ilme ja halu olivat hyvät. Sain ohjeeksi tehdä perusasennosta noita nyt, ja palkata välillä myös intensiivisestä kontaktista / odotuksesta. Näen sen vähän bortsujuttuna, mutta parhaillaan kyllä Suri tekee myös niin. Odottaahan se noutoa nykyään intensiivisesti myös. Jos se siihen pystyy, niin tois sitä voisin sille hakea. Kokeillaan ensin parasta mahdollista ja tyydytään vasta myöhemmin muuhun. 

Viikon päästä otetaan seuruuta ja nyt paukutan tämän viikon kaukoja, ja esittelen niitä sitten. Kivaa!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti