keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Eilistä ja tätä päivää

Eilen treeninvedon päätteeksi ajattelin tehdä Taimilla kokeen 4 viimeistä liikettä (tai siis ne, mitkä yleensä on) ja Surilla kokonaisuuden. Aloitin Taimin kanssa hienoilla ohjatuilla, hyvä on asenne. Oikealle saisi olla luottoa paremmin, vaikkei näkisi kapulaa, eli vaihtaa keskelle, jos ei saa näköhavaintoa oikeasta suunnasta matkallaan. Mutta hirveen hyvällä ilmeellä, kerran siis korjasin uudella käskyllä ja kerran oikein hienosti oikein. Sitten alettiin hyppynoutoa, niin Taimille kävi jotain. Todennäköisesti joku niskalihas meni jumiin, koskapa en ollut lämpännyt "kun nyt vaan vähän tokoa" ja en ottanut huomioon, että on vähän viileämpi + koira ollut autossa 2 tuntia ja Taimi ei ole enää mikään rippikoulutyttö. Pään käännöt sivuille siis jumittivat totaalisesti, muuten näytti olevan kunnossa. Onneksi oli BOT autossa, päälle vaan ja miettimään, miten idiootti ihminen voi olla! 

Suri teki kokonaisuuden, ja oli kyllä taas niin kivaa! Häntä liehuen maneesiin ja hurjan hienosti ihan kaikki hommat. Noutokin, voi että!

Tänään Taimi oli kunnossa. Kääntelin sitä puoleen ja toiseen, ja mistään ei kiristellyt. Meillä oli Minnan ja Messin kanssa Korkeavireelle vuoro, joten menin sinne sitten molempien kanssa. Tällä kertaa lämppäsin! Taimille kuitenkin vain ihan pientä hommaa. Verryttelyjä, sitten seuraamista ja kaukoja. Loppuun merkki, ja kehumisia. On aikamoinen ero kyllä koirassa, kun on kelit viilenneet..! Eikä nyt vain jumiutumisen suhteen, vaan liikkumisen, tekemisen ja sähäkkyyden suhteen.  Ja positiivinen ero siis!

Suri teki vähän komboa, eli vähän aksajuttuja, vähän toko-. Aksassa puolikkaita keppejä. Nyt vauhtiin vaikuttaa se, ettei nyt tee niitä oikein edelläni. Eli kepeille hurjasti itsenäisyyttä! Tekee edelläni, muutei täysiä, eikä lähde etäpalkalle ennen varmistusta. Parani, sain harkasta idiksen. Tätä nyt kuurina, eiköhän se siitä. Puomilla tehtiin parin hypyn kanssa hienoa työtä. Eka puomi ravaillen, muut nopsia. Pääasiassa palkkasin kontaktit, siitä kierron kautta hyppy ja takaisin. Lelu + namit -yhdistelmä toimi. Tokoissa tehtiin hyppyä (vierailla hypyillä nyt tyhmästi vähän empii), temputuksia ainakin, seuraamista vähän. Jäävissä kohti päin kävelyä otetaan taas pikapaniikkikuuri, kun välillä Suri luulee, että on tehnyt jotain väärin: kun kävelen kohti hiljaa, alkaa nuuskia maata. Tämä on helppo korjata, onneksi. Ja tuo hyppykin saadaan ehkä varmaksi tässä kahdessa päivässä. Mutta kaikkea on kyllä treenattu liian vähän kokonaisuudessaan, toisaalta hommat on aika hanskassa, että kyllä siihen ykköseen ihan mahikset on. Ja pääasiassa siis siihen, että Surilla on kivaa loppuun asti ja luottamus säilyy.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti