maanantai 6. lokakuuta 2014

Erkkaroimassa

Ensin kuitenkin viime torstaista joku sananen. Oli siis agitreenit. Uskalsin tehdä Taiminkin kanssa, mini-hypyillä mentiin. Ja hyvin mentiinkin. Toki vauhtia on, kun ei ollut korkeutta, mutta muutenkinTaimi oli supervireä ja liikkuva. Kylmät ilmat sopii näille.. Surikin teki kolmessa, hyvässä pätkässä radan niin, että saatiin se aina irti palkkaajalle. Treeni ja ajatus onnistui hyvin! Kyllä se siitä lähtee. 

Perjantaina ajeltiin Ouluun. Käytiin koekentällä ottamassa tuntumaa. Taimi teki ohjattua, kiivasti meni aina keskelle, kun ei oikein nähnyt kapulaa.. ruutu jees, seuraamista jees. Ei kait muuta. Suri teki vähän seuraamista, jäävät, luoksetulon suorana. 

Lauantaina kokeet alkoi Taimin osuudella. Paikallaolot ihan ok, oli vähän tassutellut. Juuri ennen koirien jättöä taas se tajusi alkaa katsella yleisöön ja skannailla kenttää. Tuo itseasiassa on sellainen paikka, mikä pitäisi treenata pois. Siis keskittyminen. Nythän se oli rento ja kaikki valmistelut onnistuivat nappiin. Mutta tuo on sellainen koe-juttu, mikä pitäisi kaivella treeneissä ja työstää (tosin tää on just se juttu, mihin vaaditaan ne muut koirat JA ylimääräinen ihminen liikkurin rooliin... noooot gonna happeen). Molemmista siis kuitenkin 9.

Liikkeet olivat kolmessa erässä, mikä oli todella hyvä, sillä neljän koiran kanssa kehät pyörivät aika nopsaan. Ei siis tullut hirveän pitkiä odotuksia, joten koiran pystyi pitämään laidalla oikeastaan koko ajan, ja sitten vähän viritellä ennen omaa vuoroa. Onnistuin tässä ihan täydellisesti!

Ensimmäisena liikkeenä olleet jäävät tosin menivät nollille. Tässä Taimi oli vähän liian korkeassa vireessä, ja pelkäämäni istumattomuus ei käynyt vain kerran, vaan Taimi meni kaikissa maahan! Oikein hyvä ettei heittäytynyt! Hölömö. Luoksetulossa vauhtia, mutta niin kyllä venyi stopitkin, siitä ehkä 6,5. Kakkoskehässä oli ensin metallihyppy, siinä vähän ällötystä, taisi olla 9. Tunnarissa hieno työskentely, vähän pureksi, 9. Ruutu aika hieno, mutta ruudun sisällä taas hidasti etsiessään oikeaa kohtaa, tästä numeroksi 9.Viimeisessä kehässä ensin ohjattu - vasen. Tämä ihan nappi, suunnilleen niin hyvin kuin Taimi vaan voi tehdä ja siitä palkittiin kympillä. Kaukoissa oli epäortodoksinen järjestys, ja Taimi tuntui vähän paremmin kuuntelevan. Kuitenkin yksi kaksoiskäsky ja etenemää, 5 pistettä, oli ihan rajalla olla nolla. Loppuun seuraaminen. Alkuun vähän piippasi, mutta hiljeni ja loppuun asti hyvin, jopa ajoittain liian tiivis. Pisteitä 9. Lopputulemana siis 238 pisteen kakkostulos ja rotumestaruus! Oli kyllä onnistunut koe. Tässä vaan ajattelin, että nyt kun viimeinen syksyn kokeista on vielä edessä ja vähän aikaa treenatakin, niin aion kyllä ottaa nuo kaukot ja luoksetulon syyniin. Toki muita pitäen yllä hyvin myös, mutta noista saadaan järjestään 5-6 pistettä ansaitusti, menee aika paljon pisteitä sivu suun... Nyt noissa jäävissä oli tälläinen yllätyssektori (jossittelu on turhaa, mutta jos se olisi vaan munannut sen istumisen, niin pisteet olisi riittäneet ykköseen).

Surilla oli vuoro iltapäivällä. Paikallaolossa katseli juuri pusikkoon, kun piti antaa käsky, joten jouduin uusimaan. Otti lonkka-asennnon ja pisteet tästä 7. 

Seuraaminen alkoi hyvin, sitten alkupäässä tuli maan nuuskimisia, mistä se itse hakeutui takaisin. Niiden jälkeen pystyi taas suorittamaan oikein mallikasta seuraamista. :) Tästä 9. Liikkeestä maahanmeno 10, luoksetulokin niin ikään. Suri vaan on kehitellyt nyt kokeissa tämän suoraan sivulle tulon, tosin tällä kertaa perusasento oli suora, joten näytti oikein tarkoituksenmukaiselle. Liikkeestä seisomisessa seuraaminen alkoi vähän epäskarpisti, mutta skarppasi juuri ennen käskyä, ja pysähtyi ihan ok - 9. Noudossa heittoni oli vähän lyhyt, siksi ei tehnyt ihan niin vauhdikasta kuin olisi voinut, mutta EI VÄISTÄNYT HEITTOA, toi tiiviisti ja vähän vinosti eteen ja hyvä mutta vähän hidas siirtyminen pertsaan, tästäkin 9. Kaukot hienot 10, ja hyppykin onnistui 10. Parasta tietysti oli se, että Suri oli koko kokeen ajan hyvin mukana. Palkattomuus ei ole sille palkattomuutta, kun onhan kehut ja paijaus vaan niin parasta sen mielestä. Se jopa nuolaisi jossain naamaanikin kehujen yhteydessä. Kokonaisvaikutus 10. Huippu hieno vireellinen ja tunnelmallinen onnistuminen siis, mutta myös pisteitä 185, kp, luokkavoitto ja rotumestaruus! Noste ja Hertta tekivät alokasluokassa vielä kolmannen ykkösensä, joten viikonloppu huipentui ekaan koulariin TK1. On kyllä ihan mielettömän upea tunne, kun pääsi näkemään itse tämän livenä. Seuraavana päivänä nättipoika sai vielä näyttelyssä tuloksen NUO ERI, NUK2, SA. Ei hjuono Taimistolle tämä viikkonloppu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti