maanantai 27. lokakuuta 2014

Kisaviikonloppu ja vähän treenejäkin

Käytiinpäs sitten ihan naapurikaupungissa aksaamassa kisojen merkeissä. Lauantaina oli kolmoset ja täten Taimi. Ensimmäinen rata oli aika ahdas, eikä oikein meidän mallinen, mutta melkein puhtaasti se setvittiin. Kepeille vienti oli aika tiukka (no, mikä ei ollut), Taimi onnistui siinä, mutta varmaan kehuin liikaa, kun se tuli kepeiltä heti melkein pois. Itseasiassa treenasin tiistaina samanlaista aloitusta, paitsi siloin treenasin siinä tiukkaa takanaleikkausta, jota tosiaan Taimi ei enää kestänyt. Nyt tiesin, etten siis voi leikata takaa ja ohjasin muuten. Joskus kakkosluokissa on tehty vastaavia takaaleikkauksia onnistuneesti kisoissa, siis kepeillä. Silloin Taimilla oli parempi fokus edetä radalla enkä minä ollut sille niin magneetti. Esim. keppejähän se teki loppuun saakka, vaikka yritin kutsua sitä pois esim. väärän aloituksen vuoksi.

Toisella radalla vähän parempi meno, ehkä. Aloitukset ovat liian tahmeita, sitten kun lähdetään koti maalialuetta, niin Taimi voi sentään liikkua normaalisti. Yliaikaa saatiin siis 1,42 sekuntia, ja nollalla olisi saatu serti. Vielä minulla tuli yksi treeni-idis mieleen noiden aloitusten vahvistamiseksi, mutta kyllähän nää alkaa olla nähty nyt nämä kisat. Mutta silleen oli kivaa ja Taimi jaksoi kyllä, kolmas rata olisi kannattanut ottaa. Eka menee asina vähän makustellessa, seuraavilla voisi sitten jotain yrittääkin. 

Iltapäivällä kävin maneesilla treenailemassa tokoa. Surin kanssa ensin parit istumiset. Sitten ruudun paikkaa läheltä, ja jätettiin lelu sinne valmiiksi. Luoksetulon stoppia ja maahanmenoa ja ennakoimattomuutta. Huikeeta. kun voin treenata näitä, siis useampia toistoja, erilaisia treenejä ja se kestää. Hyppynouto ja yksi hyppynoudon palautus otettiin ennen kuin lähetin sen rakettina ruutuun. 

Otettiin vielä erikseen sillä hypyllä set point -treeniä ajatellen tulevaa pk-estettä. Tajusin nimittäin, että repussa oli hyppytekniikkakurssin vihko, ja sain etäisyydet tähän treeniin. Ja mikäs siinä, näitähän aletaan nyt tokoillessa aina tehdä! Korkeutta taisi olla jotain 75 senttiä, se meni hyvin annetulla treenillä. Ensi kerralla pitää ottaa mitta mukaan, ja laittaa korkeuksia tussilla siihen esteeseen. Raportoin etenemisestä!

Taimi tokoili myös. Ruutua, luoksetulon stoppeja, jääviä. Stopeissa aika hyvä meno, toistot alkaa tuottaa tulosta.   

Sunnuntaina aksassa lainasin Kuismaa, jotta pääsin henkiselle tasolleni ykkösluokkaan. Eka rata tehtiinkin puhtaasti lukuunottamatta olematonta puomin alastulokontaktia. Kepeillekin kyllä tuuppasin sen kädellä, kun oli menossa ekasta välistä ohi. Noo... Muuten kyllä mentiin yhteen sika hienosti. Itse saa keskittyä vain ohjaamaan, sillä koira kyllä tulee. Ja oikeastaan pitää muistaa, ettei lähde sen vauhtiin, koska se kiihtyy siitä ja lähtee käsistä. Tällä radalla oli helppo pitää mopo aisoissa. Hypäriä tehtiin samoilla meiningeillä, ihan vähän lähempänä oli keuliminen, mutta pidin hyppysissä. Minun piti tuupata (tällä kertaa ei fyysisesti) Kuismaa putkeen leikatakseni takaa (mikä on sillä vaikeaa etenkin oikealta pouolelta), ja se vähän jarrutteli, jolloin astun sen takajalalle (?) ja kompuroin, joten olin myöhässä Kuisman tullessa putkesta. Seuraava hyppy vielä meni, mutta sitten muurin ohitus. Loppu ok. 

Suri oli jo lauantaina hallilla käydessään hyvin hyvin iloinen pieni porokoiratyttö. Sununtainakin se oli lupaavan oloinen, ja oli hallissa hyvin skarppina. Ensimmäinen rata oli hypäri. Kohtaloksi koitui väärä putken pää (myöhemmin jutellessa vanhan seurakaverin kanssa putkelle vienti tuntui itsestäänselvälle, mutta ei tullut mieleen rataantutustumisessa...). Senkin jälkeen Suri irtosi parille ekstrahypylle, mutta mitäpä pienistä. Agiradalla hyvä boogie jatkui ja suoritettiin rata virheettä. Kerran oli lähellä irrota ylimääräiselle hypylle. Kontakteista ei mitään muistikuvaa miten pysäyttelin, mutta ne siis hyvin, joskaan en tiedä oliko tarkoituksenmukaiset.. Ihanneaika alittui helposti ja tällä nolla kakkossijalla ja ensimmäinen LUVA kakkosista! Onhan sitä jo kerennyt miettiä, miten vaikeaa se voikaan olla, mutta toisaalta vasta nyt tässä ollaan oltu taas omalla tasolla ja fiiliksissä kaikessa tekemisessä, että tulihan se kun aika oli oikea! Ja mikäpä sen kivempaa, kuin että kerkeisi näitä kakkosia vielä koluta jokusia ennen kuin noustaan kolmosiin. 

Illalla Taimi oli demokoirana toko-kurssilla, ja tokoilin sen kanssa palkattomuutta kurssin jälkeen. Mutta ihan alkuun kaukoja palkalla, ja ei-painostavalla mielellä. Hito hyviä vaihtoja teki, yksittäisiä tai kaksittaisia. Nyt teki maahan menonkin puhtaasti! Jätettiin siihen kohtaan ne. Sitten otettiin pieni seuraaminen, luoksetulo, ruutu, jäävät ja pieni siirtymä. En antanut Taimin haukkua kehuissa, mutta muuten intoiltiin. Meni kyllä aika sikke hyvin tämä. Luoksetulokin normia paremmin joskin parantamisen varaa edelleen on.     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti