tiistai 21. lokakuuta 2014

Uusi halli ja tunnaria

Eilen kaiveltiin Surilta esiin ainakin pari kolme kuukautta (?) tauolla ollutta tunnaria. Kesällä tehtiin sitä ahkerasti ja usein, ja toden totta sille oli jäänyt hyvä idea tästä, sillä ei siinä hirveästi kaivamista ollut. Yhden tein niin, että piilotin oman ilman muita, sitten oma piilotettiin muiden lähelle ja lopulta joukkoon. Viimeinen tehtiin jo niin, että oma oli muiden joukossa pokkana. Kaikki onnistui. Tänään tehtiin samalla lailla, mutta oma laitettiin muiden joukkoon nopsemmin ja teinköhän kolme niin, että oma muiden joukossa. Oman vaihdoin joka kerta. Aika hienoa. Seuraavaksi joku muu saisi laittaa väärät, jotta saadaan muutakin hajua. Mutta ei huono, ei ollenkaan. 

Taimi meinaa tarkistaa, kun olen hiljaa patsaana, kun se palauttaa. Siis kotipihassakin ilman uusia häiriöitä. Pitäisi ehkä tehdä nyt sellaisia, että kapulat ovat minun ja sen välissä, ja siten vahvistaa kohtitulemista. Eihän se vääriä ota tai mitään, mutta tuo tulee heti, kun on taukoa. Edellisissä kahdessa kokeessahan se on tehnyt tämän hienosti, mutta jäisi yksi jännitysmomentti pois, jos ei olisi noin epävarma palautuksesta. Eilen myös kakeiltiin pihalla molempien kanssa, mitään kumempaa raportoitavaa siitä ei ehkä ole. 

Tänään käytiin Miian kanssa tsekkaamassa A-qility:n halli. Hyvä oli, hienot uudet esteet ja hyvä pohja. Siis tosi hyvä. Koska siellä on myös pk-hyppy, niin tuli mieleen, että halutessani voisi kyllä Surille nyt talvella opettaa ne pk-esteet... Kyllähän sen saisi jo ensi kaudelle kokeisiin, jos vaan päätän ja laitan aikaa siihen hommaan.. nyt kuitenkin on ollut hyvä keskittyä aksaan ja tokoon, tuntuu että ajatus on pysynyt kasassa ja ollaan pystytty suunniteltuun ja etenevään treeniin!

Taimi ja Suri teki samoja juttuja. Ensin putken - hypyn kautta kepeille, ja esteen takana palkka. Kahdella ekalla kiekalla Suri haki tekniikkaa uudella pohjalla, mutta sen jälkeen vauhdikasta. Pohja vaikuttaa siis paljon siihen, koska Kanalla se teki nopeimpia keppejä ikinä. Taimilla nämä hyvät myös.

A:ta otettiin hypyn kautta ja hyppy perään. Taimia pysäytin pitkästä aikaa, sillä tuo pohja tuntui tosi armeliaalle koiralle, ja A:n hyvä pito antoi koiralle mahdollisuuden laskeutua hillitysti. Myös Suri teki hyvin nämä. 

Samaa meininkiä oli puomilla. Surille pitäisi vahvistaa edelle irtoamista, mutta muuten menee kyllä reippaasti. Keinua loppuun: ekalla otin vastaan, sitten annoin mennä omalla painollaan. Nämä toimi. Lopuksi vielä pieni ratapätkä loppupalkalle. 

Tehtiin siis paljon erilaista, pienillä pätkillä. Koirat jaksoi hyvin, teki innolla loppuun saakka. Jaksotus kahdella koirallla on helppoa, ei tee liikaa, ja toisen ollessa kentällä toinen odottaa innolla.     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti