torstai 30. lokakuuta 2014

Aksaa ja pientä uutta

No tänään aksattiin torstain kaavan mukaisesti. Harkka oli mieltsin kiva. Taimin kanssa mentiin ihan sutjakkana se. Pariin kohtaan kokeilin kahta erilaistakin tekniikkaa, ja mielestäni phjaukseni oli nykypäiväistä ja olin muutenkin ihan vakavasti otettava aksaaja. Pystyn rytmittämään ohjausta, enkä enää juokse Pheobena jalat ja käden eri suuntiin.

Ihan samaan en kykene Surinan kanssa, mutta siinä on pari muuttujaa. Surille käytetään palkkaajaa, jottei se oli minun taskussa kiinni. Se aiheuttaa hillittömiä irtoamisia maalihenkilölle, välillä sitten omien esteiden kautta. Toki sitä opetetaan tähän koko ajan, mutta välillä vaan ei pysty.. Siispä rytmitys ja sujuvuus eivät ole niin annettuja, kun vauhti ei ole sillä tavalla vakio tai ohjaus mene aina suunnitellusti (palkkaajaa kohti kaarrokset isommat kuin tarkoitus jne.). Oli kuitenkin kisoissa kiva havaita, että siellä homma sujui, eikä toisaalta Suri ampunut ratahenkilöiden luo. Eli kyllä se myös oppii, vaikka välillä harkoissa ei suju ihan niin kuin on ajatus. Usein siis ketjutan takaapäin harkkoja, ja onnistumisia tulee, mutta välillä vaan saattaa hajota pakka. Onnistuminen treeneissä on kuitenkiin se, kun koira irtoaa, etenee ja menee ja haluaa. 

No niitä uusia juttuja. Ja vähän vanhoja. Vanhana juttuna kaivoin sen metallinoudonkin sitten naftaliinista. Tuhot ovat yllättävän pienet. Suri vähän empii, mutta tuo kyllä kapulaa. Ei tykkää, mutta pystyy. Kyllä se siitä. Eilen nosteltiin vähän kapulaa, tänään alkoi Taimille ja Surille iltaruokametallit. Antaa ruuan tehdä tehtävänsä.

Uutukainen sitten oli nenätargetti kaukoihin. Se esiteltiin siis jokus jo kaksi vuotta sitten, mutta onpas ollut hankala ottaa se käyttöön. No, silloin ei ollut akuutti, ja nyt ollaan siinä vaiheessa, että muut vaihdot ehkä sallisi etäisyyttä paitsi seiso - maahan, ja siihen tämä voisi ollanyt oiva apu. Suri tarjosi heti (pilttipurkin kansi targettina), ja laitoin sen aika pian maahan ja sitten sitten etujalkojen kohdalle rintakehän alle seistessa. Alkoi tarjota ihan hyvin niiausta, tai ainakin painon siirtoa taakse. Välillä laskee vain pään. Tosi hyvä. Muutaman kerran olen pyytänyt siitä maahan ja muutamia kertoja se on itse tarjonnut. Vähän vahvemmaksi haluan itse niiausliikkeen, mutta toki jos tarjoaa tarkoitetunlaisia maahanmenoja, niin saa tarjota! Vaikuttaisi aika nappivalinnalle. Eteneminen tässä kai olisi se, että vahvaksi targetilla, vahvaksi metristä parista targetin avulla ja targetti pian pois. Taimillekin aloitin opettaa tätä ja näennäinen nenäkosketus olikin sitten ehkä jotain ihan muuta, ja kuola vaan lentää. Voi Taimeeeeee, pitää edetä sen kanssa hitaammin. Ei sillekään huono tämä olisi, ja aina voi opettaa uutta. Eihän se nyt yhtään haittaisi, jos tästä vaikka jotain apua meidän kaukoissa olisi...    

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti