maanantai 20. lokakuuta 2014

Tokoa, taas

Kaupunkiloma piti hyödyntää tokon merkeissä taas. Piti käydä kaikkina kolmena päivänä edistämässä ohjelmistoa, mutta viimeinen päivä piti skipata flunssan ja huonon sään vuoksi. Kun ei ollut pakko.

Perjantaina Taimin kanssa tehtiin luoksetuloa kahdella kipolla (hyvä), ohjatun suuntia (kokosin kapulanjämistä itselleni näkyvät kolme kapulaa! Yksi meni jo rikki..), jossa nyt meni aina oikein reunaan hakemaan, vaikka oikealle lähettäessä välillä mietti keskimmäisen mahdollisuutta, kaukoja (pysyy, pysyy), taidettiin tehdä myös ruutu, jossa otti aluksi suunnaksi kentällä lojuneen pallon, mutta pystyi korjaamaan ruutuun menoksi itsekseen. 

Surin kanssa tehtiin myös ohjattua. Perjantaina treeni meni muisteluksi, mutta lopulta hiffasi, että juu se kapula piti hakea näytetystä suunnasta. Sen mielestä merkki on niin siisti, että se tekisi vain merkkiä. Sinällään tämä on hyvä noutoharkka, koska siinä ei ole edes heittoa, joskaan se ei nyt ole enää ongelma. Lisäksi ruutua vauhtitreeninä, valmis kentän värinen lelu siis ruudussa. Otti saman pallon targetiksi kuin Taimi, mutta annoin sen itse ensin hokata, mikä se ruutu olikaan. Sitten vallan vallattoman vauhdikkaita ruutuja! Tehtiin myös ruudusta seuruuseen tuloja, lyhyeltä matkaa, mutta nyt tuli laukalla. Kaukoja tehtiin ylempien vaihdoilla, siinä ei mitään uutta edistymistä ole nyt tapahtunut. Liikkeestä istumista, nyt tein vain viisi toistoa, ja treeni oli eteenpäin menevä - hyvä minä! Seuraamista, siis askelsiirtymiä ja piiperrystä enemmänkin. Ne aika ok. Luoksetuloa voittajan stopeilla. Stopit hyvät, ainoastaan seiso-maahan välissä haluaisi vauhdilla ennakoida maahanmenoa, mutta kiritän sitä tulemaan nopsemmin. Itse pysäytykset hienot, etenkin maahanmeno.

Lauantaina halusin jatkaa edellisen päivän teemoja, jotta asiat voisivat tosiaan mennä eteenpäin, kun niitä treenaa pienemmällä viiveellä. Taimille kaukoja (ok), luoksetuloa (oli parempi jo!), ruutua, jossa nyt varman päälle haettiin paikkaa aluksi lähempää ja siitä kauemmaksi siirtyen. Nämä erittäin hienoja! Ohjatussa todella hyvät suunnat, jei! Jäävätkin tehtiin läpi, ne on nopsat ja oikeat. Näitä pitäisi treenata koeliikkeenä joku muu liike palkattomana alla. Ei niissä ole ollut nyt mitään ongelmaa, tehtiinpä miten päin vain, ainoastaan se koevire ja ympäristö pitäisi nyt treenata. 

Surilla ohjattu toimi lauantaina jo paremmin. Hienot pari suuntaa molempiin, aivan loistavaa. Hyvä luoksetulo kertaalleen. Ruutua ensin lähempää paikkaa vahvistaen (ei kosketusalustaa), lopuksi valmiille lelulle lähetys kaukaa. Suri kyllä oppii hienosti sen paikan, sitä pitää vain vahvistaa paljon. Se menee aina tismalleen haluttuun paikkaan. Olisiko sitten tehty vielä seuraamista.

On se vaan kivaa, kun on tosi tomerat ja työskentelyhaluiset koirat! Voisi vaan treenata koko ajan. Surikin etenee nyt hyvin voittajan jutuissa, kun olen vaan päättänyt mennä eteenpäin ja tehdä kaikkea mitä siellä tulee. Saatiin kasa tunnareita, joten niitäkin voidaan taas vaikka ottaa kotiohjelmaan. Olen kyllä saanut viime kokeesta jotenkin hirveesti voimaa - jos lähinnä itsekseen tusaamalla saadaan ykkönen ja hyvä kakkonen aikaiseksi, niin eihan metsässä ei olla (no ei kun pellolla). Ja jos ryhmätreeneistä elää edes pieni toivonkipinä, niin niistä voisi ottaa vielä muutamia asioita paremmin haltuun.. Ja marraskuussa tosiaan pari koulutustakin tiedossa, joten otetaan nyt kaikki irti ennen seuraavaa pentuyritystä!

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti