maanantai 29. syyskuuta 2014

Treeniturnee

Helsingin jälkeen seuraavana päivänä treenattiin Jämsässä Mirvan ja poropoikien sekä Satun ja Kulon kanssa. Jos nyt mitään muistan, niin ainakin treenit meni hyvin! Taimi teki ruutua, kokeenomaisen tunnarin (hienosti), kaukoja taka-ihmispalkkaajilla (oli selkeesti kiva!), jääviä häiriökäskyillä.. paikallaistumisen loppuun. Oli hurjan virkee ja vahva, hieno tyskentely. 

Suri oli niin ikään fiiliksissä. Seuraamista, liikkeestä maahan, suora luoksari. Olisko tehty about loputkin, joo. En vaan enää muista!!! Ja kehävirittelynä leikkeijä sekä se, että itse menin etukäteen kehään --> Suri vauhdista sinne. 

Illalla aksailtiin vielä! Suri oli ehkä vähän väsynyt, mutta meni ihan ok. Eka rata oli suht hyvällä vauhdilla, se tehtiin kahdesti. Toinen rata tehtiin niin ikään kahdesti. Sellaista aika helppoa, menevää. Täss äeka rata.

 
Olisi voinut jättää kerta / rata, ja muutenkin huomioida väsymyksen paremmin. No, ensi kerralla taas. 

Perjantaina oltiin jo Lappeenrannassa, siellä seuraa tarjosivat Marjo, Tonttu ja Kaisla-pentu. Taimille aluksi palkatonta, koska kenttä on aika lailla meille kotikenttä. Jäävät, luoksetulo, ruutu. Hienoa. Taimi tosin möykkäsi kehuttaessa ja hyppppppi korrrrkealle, mutta siis jos kivuusmittarilla mentiin, niin noin miljoonasataviiskyt. Toisessa setissä ehkä vähän vielä ruutua, seuraamista, kaukoja. Ei juuri meinaa kuunnella.

Surin kanssa ajattelin, että tehdään luoksetuloon saakka avointa, mutta koska Suri oli todella hyvissä fiiliksissa, niin lennosta jatkettiinkin suoraan loppuun saakka pl. hyppy. Voi että teki hyvin ja hyväilmeisesti kaikki. Luoksarissa en stopannut kylläkään. Noudossa niiasi päätä heitossa, mutta sitten tosi vauhdikas ja hieno nouto. Toiseen settiin noutoa, jossa Marjo vei heiton jälkeen kapulan vielä kauemmas (hurrrrja vauhti), ja leikkijuttuja muuten. 

Lauantai oli lepopäivä, ja eilen vielä fiilisteltiin kentällä, koska voitiin. Taimille luoksetulon stoppeja ja pari suoraa. Ohjatun suuntia. Seuraamista palkaten käännöksistä, pertsoista ja mistä vaan. Taimi oli ihanainen pikku tätikoira. Suri niin ikään teki seuraamista palkattuna kaikenlaisesta, lisäksi nouto, luoksarin stoppi ja suoria. Muutama kaukokin.  Koirilla liki keuli.

Ajatuksia. No, siis kun oli hyvä seura, jossa liikkurointi onnistuu, pääsee treenissä seuraavalle tasolle. Lisäksi, kun ylipäänsä pääsi treenaamaan hyviin paikkoihin, ja toistoa tuli useampana päivänä, pystyi treenaamaan ja palkkaamaan myös niitä vahvuuksia, eikä tarvinnut käyttää vain niihin vaikeimpiin hommiin sitä treeniä, siis esim. seuraamsien käännökset. Ja niitä voi hyvin tehdä yksinkin. Jos jäljellä tosiaan ajellaan vanhoilla höyryillä, niin vaikkapa Taimin seuraamisessakin nautin vain niistä hitsin hyvistä (jotenkin kummassa luodusta) pohjista. Mutta jos pääsisi näin hyvin treenailemaan, niin voisi pitää yllä tai jopa parantaakin asioita. Palkkailin myös paljon pertsaan siirtymisistä. 

Toinen ajatus on Suri. Hitsi se on ollut hyvä näissä treeneissä, ja tosiaan sellainen tuttu. Tämä on se koira, jonka kanssa olen tehnyt paljonkin töitä. Tämä koira menisi eteenpäin treeneissä ja kehittyisi seuraaviin luokkiin. Agissa saataisiin jonkinlainen taso, jolla kisata. Siinä koirassa on minulle ihan riittävästi! Se on ahne ja työhaluinen, ja se leikkii. Se varastelee lelua ja juoksentelee onnellisena, sitten heiluttaa häntää ja katselee korvat höröllä, että mitäs nyt sitten tehtäisiin. Nyt täytyy vaan olla tarkkana, ettei seuraava valeraskaus pääse yllättämään niin, että mennään taas takapakkia. Nythän sille ei pahasti sellaista tullutkaa, tai ainakin jäi tosi lyhyeen vaikutukset vrt. edellinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti