lauantai 1. marraskuuta 2014

Tokossa kouluttautumassa

Vihdoin odotettu toko-koulutus A-Qilityn hallilla O. Huotarin opissa. Aloitettiin paikallaoloilla. Olin puoliksi piilossa. Suri oli vähän levoton --> pitää puuttua siihen. Parantaa hyvin, kun kertoo, mitä saa ja ei saa tehdä. Lopussa paikallaolo oli parempi, paristi huomautin pyörimisestä / nuuskimisesta. 

Mietin aluksi, että katsellaan Surin kohdalta jotain voittajan juttuja. Mutta päädyin sittenkin esittelemään seuraamista ja siinä pälyilyä sekä luoksetulon stoppia, johon erityisesti jotain itsekseen tehtävää harkkaa, jottei stopin treenaaminen olisi kiinni vain treeniseuran saamisesta.. 

Seuraamisessa esitettiin kaikki härväämisen muodot, ja kouluttajan mielestä Surille on monta eri vaihtoehtoa, mitä seuraaminen tarkoittaa: oikeaa seuraamista, pälyilyä, nuuskimista ja härväämistä. Aloitettiin työstämään kontaktia ihan vain perusasennosta. Joo, voin sanoa, että tämä on liki skipattu meillä kokonaan, eli ei tavallaan ihme, ettei osaa niin hyvin olla kontaktissa. Heh. Heh. Mitä tässä voisi selittää? Mutta on me sitä joskus tehty, koska se vastasi treeniin kuitenkin suht pian, vaikka onkin tosi vaikea pitää kontaktia, jos joku muu ihminen häiriöi. On myös vaikea olla kontaktissa paikallaan yli 5 s, koska sitten pitäisi jo tulla namia, ja jos ei tule, niin voi esittää erilaisia liikkumisen muotoja saadakseen namia.

Harkkana siis katsekontakti, jos tippuu --> huomautus. Myös kontaktin pito ilman häiriötä pitkiä aikoja --> voi alkaa treenata vaikeampiakin. Mikä parasta: tätä voi niin treenata kotona, ja meillähän nuo häiriöt järjestyy kyllä! 

Luoksetulon stopissa vaan vanhaa ajatusta, eli pitää juosta lujaa, jotta stopataan. Stopin pitää olla niin kiva, että se on etuoikeus. Liian hidasta vauhtia ei saa sallia eikä ennakointia. Tästä olen luistanut tai oikeastaan kiertänyt vaan koko ongelman, kun joskus tuntui ettei näitä voinut kovin paljon hinkata, kun ei mielenkiinto pysynyt yllä. Nyt taas on ihan eri moodi, nyt juuri tähän voisi panostaa, kuten olen jo aikaisemmin huomannut. Nyt voisi tehdä selväksi, mitä haetaan ja mitä ei haeta. Tähän vaan kiinni nyt.  Oma rintamasuunta koiraan, vapautus laukasta ja nami lentää taakse. Silloin ei tule erilainen asento, kun aikoo stopata. Saa käyttää ääntä ja olla innostava.

Lopuksi käytiin vielä kaikki vähän yhtaikaa hallissa tekemässä. Tehtiin ympyrässä maahanmenoja ja perusasentoon nousuja. Välillä vaati kaksoiskäskyä, mutta hyvä harkka tämä oli, lisää pitäisi tehdä! Sitten otettiin vähän kilpajuoksua lelulle, ja veinkin lelun ruutuun, jolle Suri teki hurjan iloisia  ja nopeita menoja. Muutamia kaukoja tehtiin myös, samoin tein pari tunnaria reunallaodotellessa. Suri oli ihan tosi reipas ja kyltymätön. Myöhemmin tuli oikeasti ihan hirveän euforinen olo, kun se on nyt vaan niin makee treeneissä. Oikeasti, nyt se, mitä on haettu, esittäytyy tekemisessä. Siitä voi tulla aika paljon parempi kuin Taimista, jos nyt on mielekästä verrata. Se on vielä nuori, eikä vääriä vaihtoehtoja ole lukittu. Olen niin koukussa treenaamiseen!   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti