perjantai 24. heinäkuuta 2015

Naks, jee ja siistii

Tänään oli kyllä ihan mainiot sisätokot! Surin repäisin kesken siestan, ja se tuli kutsuttuna keittiöön hieroen silmiään ja siitä aloitin suoraan kaukokäskytyksen, eikä se kerennyt miettiä, olenka varannut kirveen jonnekin lähelle. ;) Sikasiistejä vaihtoja, lapsihäiriölläkin! Kun meinasi edetä i-s vaihdossa, korjasi itse! Lisäksi askelsiirtymiä ja käännöksiä, sekä peruuttamista. Se on Surista kivaa. 

Musteen kanssa vähän kosketuskeppiä, ja keksin sen sopivan tosi hyvin eteentulo-harkkaan! Ja toimi! Oma huomio: ole itse koko ajan paikallaan, ja palkan jälkeen heitä nami kauemmas --> koira hakeutuu uudelleen eteen ilman liikeapua, mikä tukee valmista suoritusta hyvin! Lisäksi mallailtiin kaukovaihtoja vähän hyppytekniikallakin, ja oli hyvin ahne pentu. Maahanmenoa myös erikseen, samoin purkille maahanmenoa (tarjoaa jo hyvin, tähänkin keksin sopivan liukuhihnatyöskentelyn, jolla saa hyvin toistoja sopivaan tiheyteen). Istumista paikallaan, kunnes vapaa, sitä treenattiin myös. Jos nyt opettaisi ekaa kertaa niin, että koira jää ilman mitään erillistä lisäkäskyä paikalleen. Kosketusalustaa ja siitä eteenpäin menevää palkkaa myös. Oli hyvä fiilis, koira halusi ja oppi, tuli tehtyä perusjuttuja eikä vain hifistelyyn tähtäävää, ja mentiin eteenpäin. Osaan tunnistaa hyvän mielentilan tehdä, ja jotain voi jo pikkuhiljaa oppia, pääpaino edelleen vaan sillä, että on siistyi tehdä.

Käytiin myös kaupungilla koiranruokaostoksilla, ja leikittiin eri paikoissa taas. :) Ja Muste tuo lelua hyvin sisälläkin minulle, joten toivon, että nouto todellakin etenee, kuten se on nyt vähän näyttäytynyt. Koska olisihan se kivaa, ja jos itse malttaa lukea koiraa ja olla tukena, napsia valmiita juttuja siltä suoraan ja saada niistä halutunlainen nouto aikaiseksi ilman lisäpaineita. Aaaah, liian kivaa tän pennun kanssa.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti