sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

JK1

Se tuli. JK1. Suri ei petä kokeissa, ei tälläkään kertaa. Ihan meni tason mukaisesti, ellei tottiksessa jopa ylittänyt odotukseni, vaikka se tarvittava ja tähdätty 70 pistettä sieltä vain tuotiin. Mutta se fiilis, että sieltä tullaan tekemään vielä isommat pisteet, kun valmistaudutaan asiaan kuuluvasti, eikä raapaista jälkeä koekuntoon vähän reilussa kuukaudessa.. 

Päivä alkoi siis jäljellä, jonne lähdettiin Hertan ja Nosteen kanssa ainoina ykkösen koirakoina. Kävin katsomassa janan paikan, ja se näytti ihan tehtävälle, ja paljon pidempiähän me on nyt treenattu kuin mitä se kokeessa on. Suri lähti tosi hyvin etenemään, nosti jäljen, kääntyi parin metrin päästä ja lähti toiseen suuntaan --> takajälki! Voi räkä! Pysäytin, mutta Suri hyvin päättäväisesti istuutui ja vinkui, että jälki menee muka sinne. Kutsuin "Suri" ja näytin toisen suunnan, jonne se lähti ajamaan. Eka keppi olisi ollut hyvin pian, mutta siinä hökellyksessä se kyllä jäi, joskin treenin ja tason mukaisesti se oilisi jäänyt kuitenkin. Meni aikaa, että tultiin ekalle kepille, joka nousi (itse huomasin sen), joten ehkä 2 ekaa ohitettiin. Suri kylläkin jäljesti hyvin! Jossain neloskepin - viitoskepin vaiheilla Suri alkoi väsähtää, eikä oikein pitänyt jäljestä huolta. Onneksi sitä on jotenkin itsekin kehittynyt, ja tiesin vähän, minne mennä nostamaan, mutta tupsahdettiinkin viitoskepille. Siitä aika hyvä loppusuora, mutta jotenkin siinä itseasiassa ihan kuutoskepin kohdalla Suri varmaan yritti sitä tarkata, mutta meni ohi ja sitten pyörittiin ja estittiin sitä, koska tie tuli ihan just vastaan. Katsoin kelloa, ja minuutit kävivät vähiin, kunnes juuri viime hetkellä viimeinen keppi löytyi, ja eikun koira autoon ja talla pohjassa palauttamaan keppejä. Taisi mennä muuten ihan hilkulle! Saldona siis vain 4 keppiä ja takajälki, joten jäljeltä 126 / 170, mutta tätä tasoa se on nyt ollutkin. 

Esineruutuun valmistelin Suria vähän, ja se toi lelua hyvin. Ruudussa lähetin, ja Suri lähti hyvin. Se jäi haistelemaan jotain, en tiennyt onko esine vai joku muu, kun en nähnyt puun takaa sen päätä ja että kyseleekö se sitä. Taisin sanoa "esine" ja Suri jatkoi matkaa takareunaan, jossa löysi heti esineen. :) Odotteli siellä, kehuin ja kehotin tuomaan, jolloin Suri lähtikin tulemaan. Laukkaili vähän epä-etenevästi, joten riskillä kehuin vähän matkalla, ettei se vaan tiputtaisi. Tästä tuli vähän huomautusta ja olin myös astunut ruutuun samalla, mutta kuitenkin täydet 30 p! :) Suri oli ihan iloinen, ei paineessa eikä mitään. Mutta kuumissaan se oli jäljeltä tullessaan ja edelleen tässä esineillä, koska isoa huilia ei keretty välissä ottaa.

Tottikseen mentiin siis Hertan ja Nosteen parina, ensin paikallaolooin. Suri jäi hyvin, mutta nousi laukauksissa ja meni maahan myöhemmin. Siitä siis ehkä hyvä? Omalla vuorolla lähtikin yllättävän hyvin seuraamaan, hätkähti laukaukset, mutta jatkoi hyvin, ihan loppuun asti ilman eri käskyjä, olin tosi tyytyväinen, koska se hakeutui itse aina lähelle minua tsemppaamaan! :) Liikkeestä istuminen tosi hyvä, mutta olin hidastanut käskyssä, samoin maahanmenossa, luoksetulo olisi saanut olla vieläkin voimakkaampi. ;) Tasamaanoudossa, palautti ravilla, esteet palautti kiertäen, mutta teki ne kuten oli opetettu! Eteenemeno hieno, vaikka olisi voinut olla voimakkaampi. ;) Mutta siis meni vauhdilla ja ekalla maahan ja hienosti. Tottiksesta tavoitellut 70 p, kehuista loppuun asti palkkautuva koira, joka oli iloinen eikä yhtään pettynyt siitä, että oltiinkin kokeessa. Huuh, ihanaa! JK1!

Tältä pohjalta onkin hyvä lähteä jatkamaan - ensi kaudella. Nyt tosiaan laitettiin kiireellä pakettia "riittävän hyvä kokeeseen" kuntoon. Esteillä se pystyy tekemään mennen tullen noudot, nyt niitä voidaan alkaa harjoittaa, siis kapula suussa niiden ylittämistä. Laukauksiin se reagoi tässä harmittavasti, pienessä paineessa? Arjessa ei. Eli niitä vaan pitää tehdä, että hei täälläkin voi kuulua, ja se on ihan hyvä silloinkin. Ja silloin näkisin että tottikset voidaan saada kaikista luokista kyllä helposti läpi paremminkin pistein! :) Jälki on nyt ihme hösellystä vähän ja ilmaisut vähän kadoksissa. Esineruutu on paras, mutta kaipaa sekin varmuutta. Suunnitelma on treenailla tällä kaudella kyllä, mutta alkaa sitten ensi kevättalvella treenata kohti kakkosluokkaa, kun ei ole pentuja riesana. ;)

Parasta oli kuitenkiin Hertan ja Nosteen ykköstulos, JK1 ja Lappalaisten jälkimestaruus ALOssa! Jotenkin niin hienoa, että jäljeltä täydet 170, esineistä 26 ja tottiksesta 84 oikein hienolla ja vahvalla suorituksella. Mari-Liisa ja Teppo tekivät HK3 ykköstuloksella, Mari ja Loitsu skl HK1 ykköstuloksella, Raisa ja Naru JK3 ja jäljen mestaruus. Kaikki osallistuneet lappalaiset siis saivat koularit kotiin viemisiksi. Kiitos Porille ja hienoille sujuville järjestelyille, upea päivä ja reissu!  

JK1 Taimiston Noste ja JK1 Taimiston Kosminensäteily


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti