sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Maneesilla

Ollaanpas sitä nyt niin reipasta, niin reipasta. Jotenkin oudosti, kun on kotona, kerkeää tehdä kaikkea ja silti treenata, ilman että se olisi keltään pois. Oooh. Taimi sai käydä taas lämmittämäsä kenttää. Yksi luoksetulo, joka ei yhtään huonompi kuin treenattunakaan. :D Ruutua merkin kautta, merkiltä lelupalkkaa. Jännä, miten hyvin Taimi on viime vuosina leikkinyt, vaikka ruokaa tarjoiltaisiin välissä. Nuorena sen kanssa leikkipalkka vähän jäi, kun ruuan hajukin sai sen ihan tolaltaan ja unohtamaan jotkut paskat lelut. Surin ja toivottavasti Musteen kanssa tätä ei ole ollut. :) 

Suri teki ekalla kiekalla ruutua. Ihan ok meno. Tehtiin myös loppuosaa. Luoksetuloa yritin taas, mutta se on kyllä vaikea treenata. Se vaan ei tule niin kovaa. Laukka riittää minulle, koska ei sitä vaan saa tulemaan reikäpäänä, ei mitenkään. Laukankin saanti on vaikeaa, nyt otin kahden namin leikillä, ja välillä stoppi. Kartion kiertoakin otettiin, mutta siinäkin se ravaa menon ja laukkaa tulon. Oikeastaan aina se on tehnyt näin. Välillä saan suitsittua menon laukalla, mutta se on ihan työlästä sinänsä. Eli antaisiko koiran tehdä omalla temperamentillaan..? Itse luoksetulossahan se laukkaa, joskin hipsutellen. Ehkä tämä ei ole se asia, johon tuhlaan kaiken energian, vaan annan liikkeen kehittyä itsessään ja katselen, mihin suuntaan se menee. Toisessa setissä tehtiin tosi kivaa seuraamista. Oli hirveen hyvä asenne ja käännöstreenikin alkaa purra, eikä päin ajelua tai liikaa irtautumista oikeastaan tainnut tapahtua. Kaukoissa oli aika hyvä meininki. Ensin Surin mielestä palkkaa voi odottaa 2 sekuntia, sitten kuuluu tehdä seuraava siirto.. Lähinnä keskityttiin tähän asennonvaihtojen ollessa kuitenkin aikalailla kohdillaan. :) Tässä vaan itselle pieni pisto sydämeen, että sitä palkka-aikaa voisi vaihdella.. tai ehkä just nyt onkin sen aika. Pidempiä settejä on muuten vähän vaikea treenata.. Suri oli ihan hyvis siis näissä treeneissä, vaikka yksin en parhaimmilleni täälläkään pääse. Nyt kuitenkin rento ja jees meininki.

Mustuainen pääsi pitkästä aikaa maneesiin. Hepankakka ei ole enää niin kiinnostavaa, sen voi jättääkin pyynnöstä, eikä se tule edes sitten uudestaan mieleen. :) Paitsi pieni osoitus koirien elämästä ja hajumaailmasta: jostain 20 metrin päästä se haistoi kissankakan, jonka navettakissat lienevät käyneet vääntämässä maneesiin. :P Heh, taitohan sekin sitten paikantaa se hajuaisin perusteella. Muste oli innoissaan muuten paikasta,. ja juoksenteli jalat vallattomina ja revitteli menemään itsekseenkin. Leikittiin kahdella pallolla, ja tehtiin ruutuun kuolleelle menoa. Se ei vielä toimi, eli ladattiin kuollutta lelua toisella kiekkaa, kun laitoin sille pannan ja pitelin kun heitin, sitten "okei"-käskyllä sai lähteä pallon luo kilpaa - nämä tosi hyviä. Tätä voisi tehdä, samoin taistelussa pitää antaa sen ottaa vastuuta vetämisestä. Nyt muutamia treenejä voisi varata ihan vaan tähän taas kaiken muun puolesta. Tai siis sitä voisi tehdä vaikka pihalla sellaisenaan. Tehtiin seinän vieressä pertsaa ja haetiin siinä väähän kestoa. Lisäksi kaukojumppaa. Tosi kiva treeni, kevyt ja leikkimielinen. Ainoa, että voisin varmaan itse olla vähän hillitympi. Siis saa olla innostava, mutta kun koira on ihan aktiivinen, niin antaa sen tehdä aktiivisuustyö ja minä vaan tuen tarjoamalla kivat asiat siitä hyvästä. Pitää vähän päästä vanhoista tavoista..     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti