lauantai 25. heinäkuuta 2015

Kanaa, lammasta, pihaa

Olen ihan unohtanut blogata, että käytiin Taimistolaistiimillä aksaamassa kana-areenalla. Meitä oli Jekku, Metka, Kulo ja Hippu ohjaajineen + minä ja porotyttötroikka. Muste oli omistani päätähtenä. Se kävi leikkimässä kahdella pallolla ja tekemässä putkea. Seuraavalla setillä teki parit namitetut puomit ja putkea. Kolmannella tehtiin keinua apparin kanssa, ja vissiin putkea taas. Hauskaa oli! Muste on heti minun kanssa tekemässä, mikä on kyllä aikamoinen saavutus, joskin en uiskentele tässä pilvessä vaan jatkan asian työstöä ja parantamista ja vahvistamista nyt ja aina.

Taimi teki vähän putkia ja puomia, sekä joitakin kaukoja ja peruuttelua. Suri teki muutamat kaukot ja vähän seuraamista. Taimi saa nyt tosiaan kulkea mukana aina kun mahdollista. :)

Vähän extempore ilmoitin Surin lammaspaimennukseen tälle päivälle. :D Se on nyt juoksussa, mutta se ei näitä treenejä haittaa. Ilokseni meillä olikin tuttu kouluttaja - kolmen vuoden takaa.. siis järkkyä, miten aika kuluu. Kolme vuotta siitä minusta on, kun Tiinan kanssa käytiin viimeeksi lampailemassa! KÄÄK! Ekalla kierroksella Suri "ei nähnyt lampaita" eikä todellakaan muistanut, että onko sellaisia koskaan nähnyt. Teki saman kuin kolme vuotta sitten, kun oli liinassa, koki sen niin että a) se on piesty liinassa b) se on pisty liinalla c) pieksän sitä joutessani aina muutenkin. :D Heti kun liina/liinakäsi liikahti, se dippasi maahan. Mutta irrotettiin se pian. Avustettiin sitä saamaan lampaat liikkeelle sen omalla liikkeellä, ja muutaman tälläisen jälkeen pois. Seuraavalla kiekalla se olikin jo eri koira, ja lähti liikuttelemaan lampaita, yllättäin itsellä on sen verran vissiin tauko tehnyt terää, että taisin osata likkua itse aika jäkevästi, jolloin Surin onnistuminen tehostui. :) Suri ihan alkoi kuumua. Kolmas kiekka ei ollut toista parempi, mutta ei juuri huonompikaan. Ihan hauskaa, erilaista ja jotenkin minusta Surille sopivaa. Tätä sen kanssa kyllä voisin haluta vähän katsoa, mihin suuntaan lähtisi, JOS lähellä olisi joku paikka, missä voisi jonkun rupeaman ottaa. Ei sillä, että siitä mikään virtuoosi tulisi, mutta ihan kiva ajatus sillä tähän on, ja jos jonkun koiristani kanssa, niin juurikin Surin. Toivottavasti ensi talvena päästään taas poroillekin.

Muste sai ulkoilla alueella ja taas pieni kiva huomio: kun otin sen autosta, se alkoi heti hyppiä ja odottaa lelua, vaikka lelu ei ollut näkyvissäkään. Voisiko jo vieraiden koirien äänet olla vähän merkkinä siitä, että kohta leikitään? Sehän ei nyt olisi yhtään pöllömpää, kun tyyppi ei ole viittä kuukautta. Muistaen taas, että en siellä pilvissä kuvittele olevanikaan...

Tänään sitten pihatokoiltiin, kun piha oli sellaisessa kunnossa eikä ollut tekosyitäkään. No vähän kuuma tehdä pennun kanssa paljon vauhtijuttuja, mutta ihan kostoksi vaan tehtiin. Taimin kanssa ensin kentää lämpimäksi; ruutua, seuraamista, metallinoutoa, jossa eniten intoa aikoihin. Muste teki ruutuun lelulle juoksenmista jaaaaaaaaa.. seuraamista? Ehkä. Se kyllä tulee hyvin ja tiiviisti ja intona, mutta vähän keulii, en tiedä, haittaako se vielä. Voisin tietty parantaa palkan paikkaa. Yksittäisiä askeleita tehtiin myös. Yritän nyt vaan panostaa asenteeseen, etten ala analyyttiseksi vaan olen aidosti iloinen (jota siis olen sen kanssa!) Toisessa setissä tehtiin kaukoja namijumppana. Tarkalleen ottaen Musteen pihatokossa on yksi tavoite: että se on vaan siistiä. :P Koska muuten ei tule treeniäkään. Jumpat bra. Muhvi oli jo aika naatti, mutta tehtiin ihan kokeeksi taas kapulan hakua ja vauhdista palkkaa. Vähän sai hakea nostoa, mutta kyllä se kolmesti toikin, palkkana pakeneva onki. Ehkä siis niitä nostoja pitää muuten treenata erikseen, nyt muistan, että se oli Taimilla yksi osa (Nosto edestä / pito, nosto poispäin olevasta kapulasta ja kääntyminen kohti --> näitä tehtiin läheltä.). Mutta enihau, lähinnä, että voi tehdä eri juttuja kuten noutokapulahommia, vaikka ei täydellisesti onnistukaan, se on minulle tärkeintä (koska muuten huomaan Musteen tekevän noutoa joskus 3 vuoden päästä vasta..).

Suri teki seteissään ruutua (hieno paikanhaku), seuraamista ja käännöksiä (oli hereillä!), metallihyppyä ja lopuksi kaukoja, nämä siis kahteen settiin jaettuina. Kaukoissa ei ollut lukossa, mutta pidempi matka aiheutti  vaikeutta, ja piti jumpata ihan kunnolla joitain vaihtoja, mutta lievästä luimimisesta huolimatta (huomautuksen jälkeen) se kykeni sen jälkeen liikkumaan ja tekemään oikein, eli ei tässä nyt ihan turhaan kuitenkaan yritetä. :) Ja hyvistä onnistumisista otettiin pienet bileet, niin se skarppasi kyllä sitten aina.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti