maanantai 13. heinäkuuta 2015

Leirielämä ja tassuvammoja

Jaahas, taas on reissattu. Pakkasin Surin ja Musteen sekä ihmislapset autoon ja hurautin Lappeenrantaan. Tarkoitus oli sielläkin vähän treenaillakin, mutta tämä autoilu on lukottanut sen verran kätevästi niskan ja hartiat, että ihan hirveissä fiiliksissä en ollut. :P Mutta kyllä sitä tuli käytyä kentällä tekemässä Surin kanssa seuraamista, kaukoja, ja järkyttävää luoksetuloa. Se on siis huono! Vauhti / stopit / mielentilea / liikkeen idea. Se on epäselvä, ja siksi huono. Eli tämä tehotreeniin. Muste leikki ihan törkeän hyvän setin! Kerran se juoksi lelu suussa tosi kaukana olleen Surin luo, mutta kun kutsuin, nappasi lelun ja toi sen minulle. :) Ja pari namijuttuakin tehtiin ja takaisin leikkiin. Se on aika kiva peli, ainakin nyt! 

Musteen kanssa tuli pyörittyä kaupungillakin ja käytyä ostoksilla eläinkaupoissa. Reipasta menoa oli, ja hyvin kulkee hihnassa. Tästä ei tarvitse mitään numeroa sinänsä enää tehdä, mutta aina sopivasti vahvistaa silloin tällöin. Lelu oli usein mukana, ja leikittiin parkkihallissa / tiellä / puistoissa, jos sopiva hetki tuli. Olenpa reipas! :D

Matka jatkui perjantaiaamuna Rautavaaraan, jonne menin kouluttamaan tokoa lappalaiskoiraleirille. Neljät eri treenit tuli pidettyä, ja paljon olisi asiaa niistäkin! Oli paljon erilaisia koiria ja paljon potentiaalia! Ihan kateellisena sai olla. 

Leirin lomassa lenkkeiltiin porukalla ja treenattiin Hertan ja Nosteen kanssa tokoa. Surille ekassa treenissä vähän taisin tehdä seuraamista, oliko kaukojakin. Jotain perushuttua, ja leikkiä! Toisissa treeneissä Suri teki oikein hienoja ruutuja, kaukoja, kokeenomaisen tunnarin läheltä (ei tarvinnut vahvistuskäskyä vaan palautti hienosti). Surin kanssa oli upeeta, kentät oli eri molemmilla kerroilla. Ja otinhan muuten vielä viimeisenä päivänä ruutua koulutusteni jälkeen. Treenaaminen oli tosi kivaa, ja olen nyt selvästi lähtenyt myös eteenpäin viemään liikkeitä. 

Musteen kanssa taidettiin ekassa treenissä vain leikkiä. Toisessa treenissä leikitin kahden lelun leikkiä BF-palloilla, ja vaikka paikka oli vaikea, leikki oli tosi hieno! Parit perusasennot namilla vielä ja vähän päälle leikkiä. Olen ihan hurrrjan tyytyväinen siitä, mitä nyt tehdään ja on tehty. Viimeisenä päivänä Muste ei tehnytkään mitään, kun särki anturansa johonkin edellisen illan lenkillä. Ja ihan hirveä stressi minulle päälle; anturahaavat eivät parane nopeasti ja mitä sitten pitäisikään tehdä. Lähteä lauantai-iltana tikkaamaan 150 km päähän päivystykseen, kun anturahaavat perkuleet voivat vielä revetä vierestäkin. Joten päädyin putsaamaan ja paketoimaan sen itse. Yökin meni hyvin, onneksi Muste nukkuu sikeästi. :P Ja hyvältä kyllä näyttää nyt, vaikka aikaa ehkä meneekin. Ärsyttävää se on etenkin pentuaikana, kun toinen haluaisi vaan juosta ja reuhata, ja pitää jonin aikaa nyt ottaa iisisti, ellei sopivaa suojatossua sitten löydy. Sellaista, ettei meno ole kömpelöä ja joka vielä suojaakin, nyt kun tuo sade kastelee ihanasti joka paikan.. Mutta ei siitä enempää. 

Tänään käytiin vähän jäljestelemässä ihan täällä kotona. Surille nyt kepit syyniin! Jana, eka keppi 20 metrin päässä, sitten jäljellä oli kaksi terävää kulmaa, joiden jälkeen kepit. Jälki oli aika lyhyt. Jana oli hieno ja eka keppi nousi, keppien alla ruokapurkit. Tätä nyt kuurina, keppien arvo pilviin, kiitos! Ekan terävän se meinasi mennä oikein, sitten lähtikin tarkistamaan, ja sen tarkistukset ovat nyt hanurista. Se lähtee vaan kävelemään (ehkä hakien ilmavainulla), mutta sitten purjehtii pitkin metsää, eikä siinä ole mitään tolkkua (minun silmääni). Pyysin takaisin ja se nostikin uudelleen ihan hyvin ja palkaksi keppi. Viimeisestä kulmasta en antanut sen lähteä haahuilemaan, vaan stoppasin, jolloin otti kulman ihan oikein. Ainakin treenisuunnitelma vähäksi aikaa on tehty! 

Musteelle pellolle joku 100 m jälki, jossa oli tyhjiä pareja sekä monta kulmaa. Kulmat oli helpot, ja tyhjät nuuski hyvin.En kyllä tiennyt, mitä oli tyhjiä, kun oli ajoittain turhan pitkä nurmi jo. :P Eikä syönyt kaikkea (sieltä pitkästä nurmesta), mutta ilmeerasi kaikki askeleet. Lyhyellä nurmella meni hyvin, samoin kyllä pitkällä oli motivaatio kohdillaan. Alussa oli vähän haparoiva, mielentila ei ollut vielä täysin orientoitunut uudessa paikassa, kun jostain kuului koiran haukkuakin, mitä piti matkalla aloitukseen pöhistä ja traktoriakin piti hetki tsekata. Mutta pääsi pian vauhtiin, ja sitten ei mitään ohi menneet mopotkaan saaneet edes korvaa heilahtamaan. Lopussa oli purkkiruokaa palkkana, ja se oli hyvä! Nyt voisi ottaa muutaman purkin jäljelle, ja alkaa naksuttamaan merkkauksista. Maahanmenon se osaa aika heikosti vielä, mutta jos vähän vahvistaisi, niin voisi senkin sitten pyytää ennen palkkausta. Ajatuksissa oli kyllä opettaa Muste tuomaan kepit, mutta ehkä nouto pitäisi sitten olla siinä kohtaa jo vähän enemmän mallillaan? Toisaalta haluaisin jo näitä jotain ilmaisuja / katkoja tehdä, ettei jälki tule liian tärkeäksi vrt. pysähtyminen esineille. 

Tehtiin Musteen kanssa kotona myös kosketusalustaa, perusasentoa ja notuokapulaan tarttumista, ja oli muuten hyvä asenne. :)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti