maanantai 24. marraskuuta 2014

Vuoden huipennus

Viime viikolla en kerennyt päivittää blogia, oli kiirettä. Tiistaina käytiin Mirvan ja Satun kanssa viimeistelemässä ennen koetta. Tein kuningasoivalluksen Surista. Viime aikoina sitä on pistetty vähän koetukselle, haastettu eteenpäin. Sen sijaan kehääntulo-  / hommienaloitusjutut ovat jääneet. Siispä tehtiin näissä treeneissä kehääntuloa + hillumista. Yksi varastettu nouto, pentuluoksari, ehkä hyppy. Oli tosi iloinen ja leikkisä fiilis. Taimi hillui ja teki tunnarin. Muuta ei viikolla tehty, kotona vähän kontaktihommia ja nenätargettia, ei niinkään koetta edistäviä juttuja. Mutta kokonaisuus on molemmilla vahvana, joten en halunut enää ylitreenata. 

Torstaina Suri kävi hyppelemässä agitreeneissä. Oli hyvä! Nopsaa keinua, keppejä ja hyvää, irtoavaa ratapätkää. Nämä nyt etenee ja menee itsekseen pikkuhiljaa tässä eteenpäin aina treeni treeniltä, toivon. 

Eilen sitten oli oman seuran toko-koe omalla maneesilla. Kivaa päästä kerrankin kotikentälle! Aamu alkoi EVL:lla, joten Taimi oli vuorossa ensin. Ensin tehtiin yksilöliikkeet kahdessa erässä, sitten paikallaolot. Koko setti alkoi kaukoilla, mikä oli meille eduksi, sillä vire ei kerennyt nousta ja nämä meni treenihengessä. Ts. Taimi teki kaikki oikein ja ekalla käskyllä! Liikkumistakin normaalia vähemmän!

Seuraavana tunnari. Oli tosi hyvä, ei ollut yhtään epävarma. Vähän vaan hidasti lopussa kapuloille mennessään, mistä tuomari vähensi vähän. Sitten hyppynouto. Lähti reippaasti, vähän ällötellen toi, mutta ei isompaa vikaa. Loppuun ohjattu oikealta, se meni ihan nappiin. Ehkä vähän vinosti edessä, mutta siis kokonaisuutena todella siisti! 

Tokassa setissä ensin ruutu. Odotin, että se olisi omassa maneesissa mennyt paremmin perälle saakka, mutta jäi vähän hidastelemaan etureunaan ja hätäpäissäni pysäytin ja käsin maahan. Se valui niin, että varpaat oli nauhalla, mutta onneksi sisällä!!! Vähän molempien mokaa siis (jos olisin odottanut, se olisi mennyt taakse, vaikka olisi tullut sanomista hidastelusta). Sitten jäävät hyvin, kaikki oikein. Luoksarissa ok vauhti, ja annoin ehkä hieman kovemmalla desiibelillä pysäytyksen, silti ok maahanmenoon saakka, loppu oikeastaan ravilla. Hehe, mutta siis meidän heikoin liike kaukojen kanssahan tämä on. Loppuun seuraaminen, mikä on tietysti meille myös eduksi. Paristi kontakti laski, mutta siis perustakuuvarmaa Taimiseuraamista. 

Paikallaoloissa istumisessa kerran oli tassua siirtänyt, paikkamakuussa kaksi käskyä ylösnousemukseen, muuten bra.  

Paikkaistu: 9,5
Paikkamakuu: 8
Seuraaminen: 8
Jäävät: 9
Luoksetulo: 7
Ruutu: 9
Ohjattu: 9
Metukka: 8,5
Tunnari: 9,5
Kaukot: 8,5

EVL1 274,5 pistettä! Olen niin tyytyväinen: Taimi teki tasoisensa suorituksen, ja sen taso tiettyine puutteineen ja vahvuuksineen on minusta juuri tämä.

Surin luokka oli ihan perinteisessä järjestyksessä. Aloitettiin paikallaoloilla, jossa maahanmenoon meni kyllä kaksi käskyä, mutta sitä tuomari ei tainnut kuulla. Muuten kontaktiharkka on kyllä toiminut, taidan vaan antaa sen käskyn niin myöhään muutenkin, että se vähän hämääntyy muiden käskyistä eikä sitten mennyt alas saakka. Mutta treeniä siis tähän edelleen tarvitaan. Paristi oli kai nuuskaissut maata, muuten hyvä ja skarppi. 

Kehäänmenossa ja seuraamisessa viime aikojen treenit kyllä näkyivät positiivisesti, vaikka tuntuu, ettei treeneissä itsessään aina niin rsuoraviivaista parannusta olekaan. Nyt se oli varmempi, mitä siltä odotetaan, ja se näkyi parempana suorittamisena kokonaissutenaan. Aika siistiä, koska tässähän ollaan vasta alussa! Seuraamisess aparisti taisi kontakti laskea ja käännökset minusta on aika kuraa, mutta niitähän en luvannutkaan ennen koetta yrittää parantaa. Liikkeestä maahan hyvä, luoksetulossa näki, että osaa odottaa pysäytystä mutta pysähtyipä pelkällä kädellä aika hyvin. Liikkeestä seisominen näytti sivusilmääni, että meni maihin, mutta niiasi vain ja seisoi hienosti. Paluussa kääntyi perääni. Tuota paluutakin pitää pitää meillä yllä, mitä en nyt ollut oikein tehnyt. Nouto aika hyvä, tajusin heilutella ennen liikettä kapulaa, joten väistö oli aika pieni. Iloinen nouto. Kaukot hyvät, hyppy myös. Sekä hypyllä että luoksetulossa Suri tosin palasi suoraan sivulleni, vaikka miten treenaankin eteentuloa. Ehkä annan sen tulla, vaikka onhan se virhe sitten pk:ssa. Kapulan se tuo kuitenkin hienosti eteen.

Paikkamakuu: 10
Seuraaminen: 8,5
Liikkeestä maahan: 10
Luoksetulo: 10
Liikkeestä seisominen: 9
Nouto: 9,5
Kaukot: 10
Hyppy: 10
Kokonaisvaikutus: 10

AVO1 194p, KP, sijoitus 1./11! --> TK2
Koularihan ei ollut meidän tavoite, mutta kun Suri meni rotumestiksiin jäätyään tyhjäksi ja tehtyään sitten ykkösen, niin toki haluttiin vielä omassa kokeessa kokeilla viimeistä. Hyvä niin, sillä kolme avoimen koetta, kaikista ykkönen kp:lla.. Ei ainakaan ole jäänyt huonoja koemuistoja. 

Alokasluokassa Surin sisko Kulo teki ekassa kokeessaan ykkösen 161,5 pisteellä (nollasi liikkeestä maahanmenon). Koe oli myös Satun ensimmäinen. Oli tosi iloinen ja hyvä suorituys, toivottavasti kärpänen on päässyt puiraisemaan sen verran, että kokeissa nähdään tämä koirakko myöhemminkin!   

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti