maanantai 10. marraskuuta 2014

Kolmosiin kävi tie

Käytiin kisaamassa Jyväskylässä kolmen startin verran, ja niinhän siinä pääsi käymään, että Suri siirtyi kolmosluokkaan. Varsinaisesti tavoitteena oli yksi LUVA-nolla. Olisi ollut kiva jäädä kisa- / pentutauolle mahdollisesti loppuvuodesta ja startata sitten joskus vielä kakkosissa. Eihän se nyt sillä tavalla ihan oikeasti harmita, jos luokka vaihtuu. Nyt vaan tulee ehkä vielä pidempi kisatauko, kun on tarkoitus ottaa asioita haltuun, ennen kuin seuraavaksi startataan koukerruskolmosissa..  Jalosen sedän radat olivat kyllä mukavat, oli juoksevaa ja tilaa, mutta sitten iitä paikkojakin kyllä.

Ensimmäinen rata oli hyppyrata. Siinä hyllytettiin ihan peruskohdassa, jäin katselemaan koiran menoa väärälle esteelle. Muuten rata oli ehkä paras, sillä ohjaus onnistui ja tein asioita, joita on kyllä nyt treeneissä tehty, mutta joita en ehkä ole oikein uskaltanut aiemmin kokeilla. 

+ Kolmannen esteen takaakierto onnistuu hyvin, uskallan lähteä alta pois ja Suri kestää ja saa hyvät vauhdit pussiin

+ takasuoraa edeltävä posipäinkääntöjaakotusvatsoevö onnistuu hyvässä rytmissä ja Suri saa hyvät vauhdit taas putkisuoralle

+ kolmanneksi viimeisen esteen saksalais?-tyyppinen viritelmä kestää kasassa myös.

- kepeillemeno. Kun en ole ohjannut koskaan niitä kädellä, on huono mennä näyttämään oikeaa väliä. Näitä meillä on usein treeneissä.. mitä jos sitten vaikka opettelisin tuon putkesta 90-kulmaan tulon näyttämällä koiralle sieltä oikean aloituksen???

- Suri olisi kyllä saanut mennä muurin, turhaan kädessä kiinni suoralla ja kääntyy ihan kalkkiviivoilla

 

Toinen oli agirata. Aloitus jännitti, vaikka tiedänkin, että Suri tulee hyvin vastaanottoihin toisin kuin Taimi. Kakkos-kolmosesteen ohjaus siis meni kuten ajattelin. Kepeill vähän jarruttelee, kun tehdään niitä ns. tyhjiin, ei mitään estettä syöttämässä siellä takana. Tuo yksi hidas ympyräkohta on meidän tyyppivirhe, jatkamme siis harjoituksia. Tuollaiset ympyrällä menot eivät ollenkaan suju eteenpäinmenevästi, kun itse liikun vähän. Tässä kohtaa rataa se ainakin aiheutti jo kyselemistä. Kuitenkin ihanneaika alittui ihan hyvin, ja kolmas sijakin saatiin, joten toinen kakkosten LUVA mukaan.
Kolmatta rataa en nyt tähän saakaan, mutta kaverit näkevät sen FB:sta. Siinä tapahtuu ehkä eniten omia ohjausmokia, vähän alkeellisiakin. Päästän Surin kolmannelle esteelle ihan liian lujaa ja valssaan myöhässä. En meinannut edes valssata.. Ihan sama, jarrua olisi voinut ottaa ennen kolmosta. Sitä on treenattu, vaan hämäännyinpä sen verran, ettei nyt jotenkin mennyt jakeluun saakka. Valssi on tiukka ja ottaa vauhdin kokonaan, mutta onneksi saa palkata putkella, jonne Suri sujahtaa hyvin. Poispäinkääntövatsoevö ennen puomia on ok, mutta ei niin tarkoituksenmukainen kuin hypärillä. Toimiessaan ja oikein rytmitettynä tuo kyllä sopii Surille, se spurttaa hyvin perään. Sitten viimeinen rikka silmässä. Takasuoralla pussin jälkeen meikäläinen ryysää turhaan Suria hitokseen edelle. En ottanut ehkä huomioon, ettei se tule pussista yhtä nopeasti kuin putkesta, typerä valssi metri hypyn jälkeen about. Olisin voinut odottaa pussilla ja kauniisti lähettää hypylle valssaten. No, kun katselin sitä (noin sataviiskytkertaa), niin kerkeän sentään ennen Surin hyppyä jo pysähtyä, mikä vissiin kertoo sille kuitenkin vähän ennakoivasti, että käännytään. En meinaa päästä yli näistä mokista! Katselin tässä taannoin ikivanhoja aksavideoita, enkä siis voinut katsoa, koska niissä valssit yksinkertaisesti tehtiin aina liian myöhään, hehe. Mutta Suri oli hyvä, itselle kolmas rata oli nyt jotenkin liikaa, vaikka ei ollutkaan paineita, että nolla olisi pitänyt tehdä. 

Vaikka kolmosiin noustiin, niin noustiinpa hyvillä mielin ja iloisilla radoilla! Onhan tästä muistikuvasta aika kiva jatkaa sitten joskus. Nyt pitää ottaa seuraavia asioita haltuun:

- ohjauksen rytmitys Surin kanssa (Taimilla kun se ainakin treeneissä onnistuu, mutta tuntuma vähän vielä uupuu Surista..). Kokonaisuudessaan varmaan iso työ + kaikki tekniikat jne.

- Kontaktit! Jos on pysäytyskontaktit, niin koiran pitäisi juosta sinne itse jo valmiiksi. Nythän vapautan sitä ennen stoppia, ettei mene ihan liian hitaaksi. Mutta tuo tulee hidastamaan myös (pysähdytäänkö - eikö pysähdytä) eli kontaktit nyt kuntoon, millä tekniikalla mennään! 

- ne ympyrällä olevat esteet.. 

- vielä itsevarmuutta ja irtoamista, ettei tule noita muureilta kääntymisiä jne. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti