torstai 1. lokakuuta 2015

Ennen koetta

Täytyy kyllä sanoa, että olen ollut pariin viime treeniin enemmän kuin tyytyväinen. Maanantai-iltana kävin itsekseen illalla ja tiistaina treeninvedon jälkeen. Surin sai nousemaan hitaasta ja epäilevästä koirasta sen parhainpaan moodiin sanomalla "missä lelut", ja Suri innostui heti etsimään maneesissa valmiiksi lojuneet lelut, joilla leikittiin ja aloitettiin suoraan seuruu, josta lelupalkkaa. Ei nimittäin kontakti taikka korvat tippuilleet, vaan todella mallikkaasti seuraava koira oli mukana. Ja se asenne jäi koko treeniin.

Tehtiin molempina päivinä seuraamista, jääviä, kaukoja, ohjattua, tunnaria, luoksaria ainakin toisena, ruutua. Ei paljon moitetta jäänyt, tosi hyvää ja vauhdikasta työtä. Tunnarissa taitaa olla isoin "moka" kun palauttaa niin vinoon. Sen voisin kiertää kyllä jatkossa opettamalla se palauttamaan perusasentoon, johon se muutenkin haluaisi aina liikkeiden lopussa kiiruhtaa. Se siis oppisi sen varmaan nopsaan, koska onhan se "itsekseen" kokeissa oppinut tulemaan luoksarissa ja hypyssä suoraan pertsaan kaikesta muun treenaamisesta huolimatta. :D Yleisesti monet jutut se osaa kyllä kiitettävästi, mutta onhan siellä monta paikkaa nollata ihan helposti, etenkin kun kokemusta ei vielä voittajasta ole ja tämä treenaaminen on vähän tälläistä junnaavaa suurimmaksi osaksi. Ruudussa ajautuu helposti kuitenkin ohi (siis Suri ei yleensä,m mutta helppo tehdä sellainen virhe), ohjatussa jos se merkki on kovin huomion kiinnittävä, se ei lähde välttämättä kovin hyvin noutoon, kaukot on Surilla hienot, mutta niissä ei paljon vaadita epäonnistumiseen.. Mennään siis hymyssä suin tekemään iloinen kokemus, koska syksyllä pitäisi olla mahiksia päästä kuitenkin hyvin kokeisiin.

Muste on tehnyt Muste-juttuja. Leikkinyt kovasti, tehnyt vauhtinoutoa, seuraamista, stoppi-leikkiä, jääviä, kiertoa. Syö kyllä hyvin kädestä peruutus/jäävä harkassa ja on muutenkin noheva pikkuinen. Toisena päivänä olin liian tylsä seuraamisessa, ja se lähti jossain kohtaa huiteleman, mutta edellisenä teki tosi mallikasta. Olin vähän mielenkiintoisempi tässä huonommassakin treenissä, että sain kuitenki innokkaan lopun. Jääviin olen hakenut nyt maahanmenoa, ja saanut parit hyvät ja nopeat jo lopuksi. Tykkään, että nyt edetään taas ihan lupaavasti. Treenit pidetään lyhyinä, pari settiä, joissa molemmissa pari kolme juttua, niistäkin osa vain leikkiä. 

Tänään Muste pääsi vähän agiesteille koulun ryhmän kanssa. Siis minä ohjasin, mutta oli paljon vieraita koiria ja ihmisiä (ja ihmiset on parhaita aina). Muste oli kyllä innokas muita kohtaan, ja sen kanssa pitää tehdä töitä, että fokuksen saa sitten lopulta joskus vain minuun, mutta mitään kovin stressikiirettä tai väkisin runnovaa tarvetta en sille koe. Haetaan rauhassa, positiivisesti sitä. Asenne esteillä sillä kyllä oli enemmän kuin kohdillaan! Ihan mahtavaa, tätähän tässä on hakenut kuitenkin hiljalleen. Tehtiin muutama putki, pussi, puomi ja rengas. Muste puri leluun kovemmin kuin koskaan, oli uusi lelu, kun toiset jäi väärään autoon.. sikäli voisi kokeilla, jospa se lelu onkin mieluisampi kuin karvapatukat, vai mistä niin hurja taisteluleikki sitten tulikaan. Tois sitä aina uudelleen taisteltavaksi. Ei tuntunut huonolle.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti