torstai 8. lokakuuta 2015

Kisavalkkaa pukkaa

Surin vuoro harrastaa ohjatusti. Tänään siis kisavalkkaa A-qilityllä. Aloitettiin paikallaololla, ja se meni kyllä hyvin. Suri ei mene muiden käskyihin ja tottelee yhdellä. Tehtiin myös paikkaistuminen näkösällä, se meni myös tosi hyvin. Pitäähän niitä EV-luokan juttuja alkaa pohjustaa, koska muutenkin luulen, että mahdollisen VOI1-tuloksen jälkeen menee joku 1,5 vuottaa, että saadaan EVL korkattua.. :P

Omalla vuorollaan tehtiin kokkeenomaista pienellä häiriöllä. Liikkeiksi oli valittu ruutu, tunnari ja ohjattu - oikein hyvät, vaikka aluksi mietin, uskallanko tehdä ohjattua millään häiriöllä. Ruutu oli hieno! Siinä Oili käveli ihan edessäni sivulletulovaiheessa, mutta Suri ei ottanut siitä mitään paineita. Tää oli kyllä hyvä. :) 

Tunnarissa liikkuri kävelikin minun ympäri takaa ja sitten kävi uudelleen kapuloilla. Menikö Suri sitten sen verran sekaisin pasmojensa kanssa, että haisteli pitkään ja sitten toi vaan jonkun minulle. Uudella lähetyksellä nappasi ekan kohdalle sattuneen, kolmannella sitten oma. 

Ohjatussa ei lähtenyt ekalla käskyllä, vasen saatiin ja itseasiassa ruutu oli samalla puolella häiriönä. Tässä päästiin sitten ihan treenaamaan. Kyselevät ja huonot lähdöt eivät käyneet, vaan piti mennä kunnolla hakemaan omaa. Oikein hyvä, tätä toivoinkin työn alle. 

Tehtiin toisen koiran häiriönä vähän seuraamista ja kaukoja. Kaukot ovat aavistuksen kärsineet tässä siitä mitä ne oli, siis kuuntelun / ylhäällä pysymisen suhteen, mikä nähtiin kokeessakin. Mutta hyviä harkkoja silti. 

Päästiin vielä lopuksi pareittain ottamaan käskyhäiriössä omia juttuja, ja meillä se oli aluksi ohjattua. Hain nopeita lähtöjä kapulalle, eikä saanut kyyristellä tai pälyillä. Saatiin hyvään vaiheeseen nämä. Tehtiin myös luoksetuloa, ja siinä oikeastaan sain tosi hyvän vinkin, tai Surille se näytti toimivan, siihen ennakointiin yms. Ihan niinkin eksoottinen juttu kuin valmis takapalkka. Se voisi olla toimiva, koska Surihan yrittää lukea pientäkin elettä minusta, että voiko juosta suoraan vai stopataanko. Tässä se oletusarvo eleistä siirtyy paremmin pois minusta, tai sitten houkuttelun / tsempin mahdollisuus väärässä kohtaa on poissuljettu, miksi se voisi tulla paremmin vain eteen (en osaa nyt pukea sanoiksi, mitä siis ajattelen tästä tai sen toimivuudesta). Ja Suri ei jumittunut sen takapalkan vuoksi myöskään, vaan tuntui olevan oikein fine. Eihän se toki kaukoissakaan siihen jumita, kuten esim. Taimilla ajatus jää ruokaan ja se ei kuuntele. Tämä saattaisi olla nyt oikeasti toimiva juttu, kun mikään muu "normaali" treeni ei ole siihen purrut, ja olen jo ikään kuin luovuttanut asian kanssa. Nyt kyllä kokeillaan tätä uudella innolla! Tehtiin myös ruutuja lelulla ja ilman häiriötavaroiden kanssa, ja tämä on kyllä hyvin Surilla hallussa.

Muste harrasti päivällä. Tehtiin koirakurssilaisten kanssa puomia, putkea ja rengasta ihan parit lelupalkalla. Välillä vaan oltiin ja istuttiin, koska muistin, että sitä pitäisi juuri harjoitella ja nyt oli hyvä mahis. Näytettiin myös ruudun ja kartionkierron alkuharkka malliksi, ja yksi vauhtiluoksetulo. Iltapäivällä tehtiin peltojälkeä samalla porukalla. Musteelle sellainen vähän kaarta ja pari ysikymppistä kulmaa sisältävä. Ihan hyvin meni, söi ja oli aika tarkka. Ihan hirveästi en siltä mitään tässä vaadi, kun jotenkin minusta se mielentila tosiaan oli lipsahtanut jonnekin vakavuuden puolelle, eikä sellaiseksi, missä yhdessä oli hyvä tehdä. Nyt haluan vaan, että jälki olisi sille oikein kivaja innostava juttu, jos sitä jossain harrastusmuodossa joskus vaikka jatketaan (siis kun en tiedä, lähdenkö sitä koemielessä treenaamaan Musteen kanssa).    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti