sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

No oho

Enpä olisi uskonut tälläisiä treenejä, mutta olipahan silti. Ensiksi Muste. Muste olis tänään koulutuspäivässä Pakaalla. Tehtiin vähän kontaktia ja luopumista ja haettiin uusia idiksiä koulutukseen ja oppimiseen. Muste oli aluksi innokas, sitten väsynyt ja hyvin maha täynnä. :D Pääsi leikkimään onneksi paljon Jonkka-veljen ja Nuppu-kultsupennun kanssa (ja juoksentekemaan heppojen perässä ja muuta mukavaa...............). Ja voin sanoa, että tuo koira ei ole IKINÄ ollut noin väsynyt kuin nyt. Se ei edes härvää, vaan nukkuu. Meniköhän se rikki?! Vaikka ei meillä mitenkään vähäaktiivinen elämä muutenkaan mielestäni ole. 

Surin kanssa illemmasta sitten päätin suunnitelman mukaisesti treenata vähän kaikkea. Aikaa ei ole, niin yritetään sitten massalla. Käytiin ensin maneesilla. Alkuun pallolla leikkiä, koska Suri villiintyi. Alkaako se vihdoin palata maan pinnalle... Aloitettiin Leenan vinkkaamalla eteenmenon maahanmenoharkalla. Se toimi hyvin. Sitten tehtiin jäävät. Istuminen onnistui. Peilistä näin, ettei mennyt maahan vaan istui, toisella käskyllä meni. Luoksari nopsa! Sitten hyppimään. Ensin joku 70 cm noudolla mennen tullen hypäten. Sitten metri kahdesti menohypyllä ja paluu kiertäen. En tiedä, maneesilla se varmaan palauttaisikin, mutta kun vierailla esteillä se ei ole sama, lienee paras vahvistaa kierto kuitenkin... On se pöljää, mutta Surin pitää tietää kokeessa, että se saa palauttaa kiertäen, jos se ei tajua ottaa vauhtia, ja sitä en vaan tässä ajassa voi treenata. Jos se olisi 65 cm säkä belgi, niin joo, mutta näillä tämän hetkisillä eväillä en. Lopuksi hieno eteenmeno. 

Metsässä oli kolme tuntia vanhentunut kaksi janatreeniä, joista ekaa seurasi joku 200 m jälki kahdella kepillä, toisessa vain yksi keppi päässä. Molemmissa terävä kulma, muuten helppo maasto. Molemmat janat oli hienot! Eteni suoraan ja nosti hyvin ja oikein! Myös jäljet meni hyvin. Toisessa yksi kulmahukka, josta pääsi jatkamaan kyllä. Ilmaisut ok. 

Lopuksi vielä esineet. Ensimmäiseen vein Surin esineen eteen ruutuun ja menin itse etulinjalle, ja tästä siis palautus. Parilla käskyllä toi. Sen jälkeen taisin lähettää 3 kertaa, joista kehuilla otti esineen ja palautti. Siis eteni paremmin kuin uskalsin toivoa, vaikka eilinen läpimurto oli aika hyvin hoksattu. Vielä tätä saadaan vahvemmaksikin. :) Taimi sai myös hakea. Se olikin tosi innokas, vaikkajossain kohtaa se men ihan surkeaksi, kun ei vissiin jaksanut enää etsiä. Suri haki välissä, ja Taimi vielä sitten innokkaasti. Vähäån aktivointia muorille.

Musteen kanssa käytiin vain metsälenkillä kahdestaan. Hyvää sekin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti