maanantai 8. kesäkuuta 2015

Jälkihommii

Uuh olipa hienot jälkihommat meillä eilen! Surille 650 m jälki kuudella kepillä. Jana oli 20 m, ikää reilu tunti. Aluksi se oli janalla kuutamolla. Meni kolme metriä ja lähti metsään "tästä se vissiin menee, kun toi omistaja on niin tyhmä, että laittaa jäljelle hajuttomaan maastoon". Otin takaisin, mentiin muutama asken pidemmälle. Epäuskoisena se lähti jolkottelemaan uraa, mutta kyllä se vaan niin hienosti nostaa jäljen aina, ettei tosikaan. Kunpa nyt vaan uskaltaisi ja hiffaisi edetä! Jälki itsessään oli hyvä! Neljä ekaa keppiä ilmaisi niin hienosti! Yhdelle oikein hakeutui, kun ajoi vähän sivussa. Todella iso juttu! Loppupäässä oli oikein pitkä suora, johon jätin kepin helppoon paikkaan, ja jotenkin arvasin, ettei nosta; meni liian pystyllä nenällä takki auki. Viimeiselle kuitenkin superhienosti. Oli muuten ojanylitys (ei ongelmaa) ja tien ylitys, ei siinäkään ongelmaa, mutta edeltävästä kulmasta paukkasi vähän ohi. Nyt olisi tarve just tälläisille jäljille: janaa, pituuttakin (ei aina, välillä voisi loppua yhteen keppiin), mutta kulmia!! Kulmissa menee välillä nuollen mutta välillä paukuttaa ohi, joskin osaa hienosti hakea jatkon, eli pitää antaa ajaa liinan verran edellä, etten sitten seisoskele itse kulmien päällä, joskaan sekään ei tunnu haittaavan.

Muste oli ehkä maailman siistein pentu! Mullokselle 8. jälki, tai siis ei mullokselle vaan sellaiselle, jossa kasvaa jo vähän uusia ituja (? :D ), eli aika multainen kuitenkin vain muutamille "heinillä": Taas meni 4 askelta keksiä, mistä on kyse, mutta sitten läks. Ja ihan superhienosti ja motivoituneesti. Kerran jouduin pidättämään enemmän, ettei hosu, niin oikein nätti turhautuminen ja haukku, josta pian painoi nenän päättäväisesti alas ja ratkaisi homman coolisti. Minusta se oli ihan tosi hieno pentu! 

Pentu toden totta osaa hakeutua pertsaan, ja sillä on siistejä niskaniksautuksia mukana ("kato kummää teen voimalla!"). Menee maahan oikeallakin tekniikalla. :D Antaa vähän tassuakin, kun lopettaa ensin kiljumisen, kun ei tiedä, mitä pitäisi tehdä. Ja hyppii hienosti vasten. 8) Nyt on myös leikitty mielestäni sopivan huolimattoman ohimennen lenkeillä ja pihalla, on aika hauskaa. Awww, se on aika ihana.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti