sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Tokoa taas

Tänään mukavasti treenaten maneesilla. Pari muutakin treenaajaa, joten siitähän sai jo ihan taas meininkiä sopivasti. Taimi aloitti kierroilla, kaikki mahdollinen rekvisiitta oli nyt laitettuna. Välillä hypyt oli vaikeita ohittaa, mutta kyllä se aina uudelleen lähti ilolla yrittämään. Lisäksi vähän ruudun paikkaa ja eteenmenoa. Vaikka jokaisesta hommasta ja käskystä se lähtee vanhalla, ihanalla ilolla selkärangasta liikkeelle, niin ei se tosiaan ole ihan täysin kunnossa. Ja taas vaan hoen sitä, muta kyllä se pitää jossain vaiheessa tsekata, mikä tanttaraa vaivaa. Vaikka luulenkin, että nivelet.

Suri oli paras! Ihan mahtavaa, tuli iloisesti maneesiin ja leikittiin alkuun. Sitten ruudun paikkoja. Oli vaikeaa eri suunnista joka kerta, halusi mennä edelliseen. Periaatteessa ei paha, koska pitkästä matkasta ei hae millekään muulle sivulle. Ohi saattaisi helposti lipsahtaa, eli paikkatreeni on kuitenkin tarpeen. Toisekseen tehtiin noutoja, ja niihin Suri lähtee nyt ihan kuin kuuluu, ja palautta ihan niin kuin kuuluu. :) Yksi tehtiin eteen saakka, muut vauhdista palkaten. Tein myös suunnat aika nopsilla lähdöillä, ja ilme ja asenne oli kohdillaan, nyt on treeni mennyt oikeaan asiaan! Jee, näitä onnistumisia on kuitenkin, ja sitten taas tuntuu hyvälle. :)

Suri taisi tehdä lisää vasta tokassa setissä. Siinä tehtiin luoksetuloa, pallopalkalla. Nyt tulee hyvin, vaikka tietää, että saatan pysäyttää. Stoppikin ok, ja sen jälkeen ei ollut mitään himmailuja tai luimuiluja seuraavassa tulossa. Seuraamisia niin, että seuraa-käskystä ei lähdetty pitkään aikaan minnekään. Se oikeastaan oli sika hyvä, Suri nimittäin oikein skarppasi ja oli tosi hienosti kontaktissa, eikä ottanut mitään häiriöitä. Parit lähdötkin meni nappiin. Tuo treeni saatiin Mirkulta idikseksi, ja sitä jatketaan! Seuraamista tein myös niin, että paljon tehtiin paikaltaan käännös + pieni seuruupätkä. Käytin lähdöissä sivu-käskyä, ja Suri sekä kääntyi todella hyvin, tiiviisti eikä hyppinyt alta pois + seurasi hienosti korvat höröllä ja hyvällä paikalla tiiviisti. Oho! Läheltä vielä joitain kaukovaihtoja taas kuuntelun ja motivaation kasvattamiseksi, hyvää työtä olikin.

Muste oli myös päivän ilo! Mentiin maneesin takareunaan, jotta se sai aluksi halutessaan tsekata, missä ollaan ja ketä muita on, mutta ei se ollut niistä juuri kiinnostunut, joten pieni leikki ja siitä kartion hienoihin kiertoihin. :) Yksi vauhtinouto tehtiin vähän painavammalla kapulalla ja oli muuten hyvä, otin aika lähelle ennen vapautusta. Siirryttiin namihommiin, istu - maahan vaihtoihin. Sen jälkeen seuraamispätkää, koska oli tosi hyvin kuulolla, kontaktissa ja hyvin motivoitu. Sujui kuten ennen juoksuja, pitkääkin pätkää tekee, välillä palkkaan lyhyestä. Kaarrosta oikealle ja vasemmalle, suoraa, kaikki menee aikas hyvin. Lopuksivilä leikittiin kahdella lelulla. Ja otettiin kontaktia muitten vauhtiliikkeistä huolimatta. Sitä voisi tehdä muuten enemmänkin! Ehkä huomenna Vaun hallilla, jos Surin treenien välissä kerkeän. 

Otin Musteen toiseenkin settiin, jossa tarkoitus oli lähinnä leikkiä. Nyt Muste oli jo vähän väsynyt kuitenkin, joten käveltiin maneesissa aluksi ja se sai katsoa muut treenaajat, koska nyt ne vähän kiinnosti. Sen jälkeen leikki sujui ihan ok, mutta sain olla aktiivinen. Vähän taisin vielä kontaktista namipalkkailla, mutta ei otettu enempää, kun ei enää ollut niin hyvä terä. Oltaisiin ihan hyvin voitu tehdä namijuttuja vaikka enemmän, mutta namit olivat vähän kortilla, kun eihän pyhäpäivänä tään meidän perähikiän kaupat voi olla auki, joten tavallinen rutiini ajaa kaupan kautta treeneihin ei toiminut. Vähän onneksi oli jäänyt edellisistä, ja tavallaan just sopivasti. Onnistunut kakkossetti kuitenkin, siitähän se lähtee, pienistä askeleista. Ja tehtiin ekassa kuitenkin aika paljon. Jos saisi sen kevythäkin ajettua hyvin sisään, niin voisi välillä tehdä yksi liike kerrallaan vaihdellen vaikkapa Surin kanssa. Käymistä otettiin tänään juttujen välissä pieniä pätkiä, sitä mustin treenata kuten oli tarkoitus.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti