sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Maneesin topot

Maneesille marssittiin taas trion kanssa. Taimi aloitti tutuilla hommillaan. Jonkun kierron se olisi mennyt hypyn kautta. Pitäisi melkei tehdä joku kerta alusta heti se kokopitkä matka, niin vaikka että joku käy fokusoimassa kartioon. Noudot ja stopit omassa treenissään ihan mallikkaita. Ruudun eteenemnoa tehtiin nyt eteenmeno-käskyllä, ja tein vaan paljon pidemmästä matkaa sen kuin mitä kokeessa koskaan. Se oli kyllä hyvä. Kerran stoppasin ja hyvin toimi, ruutuun lähettelin paikaltaan. Taimi voi minusta nyt paremmin kuin vähän aikaa sitten tuumailin. :) 

Suri sai aloittaa ruudulla, oli vieraat ruutunauhat ja eriväriset kartiot kuin yleensä, mutta ei ongelmaa. Se oli ihan hyvä todeta, koska tehdään aina omilla... Seuraamista tein pitkään viimekertaisen suunnitelman mukaan. Se kurkkailee kaikkea tavaraa ja seinää ja koiraa, mitä nyt matkalla on vastassa, mutta jatkoin vaan eteenpäin ja palkkailin sopivin väliajoin. Kun se urpoili jotain seinää päin mennessä, sitä tehtiin ihan liukuhihnalla ilman mitään ihmeellisempiä käskyjä, kunnes sujui ilman naaman vääntämisiä. :D Tämä jotenkin toimii. Ja vahvistaa ehkä luottoa siihen, että kaikki on ok, ja jos sen on pakko katsella ohimennen kartiot ym., niin sitten se ei mene lukkoon vaan tekee sen vauhdissa ja jatkaa vaan. 

Noudon suuntia nyt pitkästä aikaa pienen seuruun ja stopin päätteeksi kuolleisiin kapuloihin. Lähdöt on huimasti parantuneet, palautuksissa saattoi ottaa aluksi ravin. Periaatteessa voisi vauhdittaa palautuksia vielä, vaikka alku olisikin aika stilli.. Jos ajattelee vaihe kerrallaan. Ja silti muistaa tehdä vauhtinoutoja! Niitä ei nyt tehty, mutta yleensä on aina tehty. Kaukoissa ei ollut suurempaa häikkää. Jonkun asennonvaihdon se jumitti, mutta päästiin siitä yli eikä virhe toistunut. Jäävissä aluksi teki istumisen ,sitten seisoi. Vahvisteltiin ja tehtiin vaan, parani kyllä. Aika hyvä oli Surin setti kokonaisuudessaan ajatellen.

Musteella aika hyvä setti kanssa, erilainen. Aloitettiin kuitenkin perinteisellä leikillä, jossa se on kyllä hyvin aktiivinen. Siitä kartiot. Ei oikein osannut fokusoida, kun pidin pannasta, kerranb kävi hakemassa sivummalla olleen kapulan, mutta teki sen kyllä hyvin. Kun hiffasi kartion, niin eipä niissä vikaa. Täytyy kuitenkin alkaa opettaa sitä kartion etsimistä, koska se olisi kyllä seuraava askel ennen pidempiä matkoja. Mutta tää on hyvän mielen liike. 

Namihommia tehtiinkin sitten paljon, vähän kokeeksikin, kun sujui. Aluksi yritin istu-maahan-vaihtoa. Muste ei nyt yhtään ollut kartalla, mitä yritin siltä hakea. Siis ei kyllä edennyt nyt homma yhtään. Kotona sain sen aikaisemmin hyvin tekemään, täytyy ehkä kotihommissa saada se oikeasti hiffaamaan, mikä se oikea on. Ei sitten tehty liikaa, ettei se menettänyt uskoaan. Hommien järjestystä en muista, mutta tehtiin myös itsensä ympäri pyörimistä, pääidiksenä palkkaus, eli joutuu saalistamaan namia. Joitain pertsoja tehtiin, mutta ei niissä oikein mitään varsinaista idistä. Periaatteessa jos niitä tekee, niin voisi jo hakea vähän jotain uutta tulokulmaa aiheeseen. Istu-seiso-vaihtojakin tehtiin, mutta nekään ei nyt oikein hakenut sitä ideaaliaan. 

Pitkästä aikaa kuitenkin tehtiin stoppi-leikkiä, ja siinä Muste kyllä kulki tosi hyvin! :) Laukkasi tosi hyvin kohti, ja muutamat seisomiset oli kyllä ihan liinat kiinni. Alettiin kokeilla myös maahanmenoa, ja se oli ihan hakusessa, mutta saatiin aika nopsaan pieni idis hautumaan. Ehkä voisi kotona ihan paristi vaan hitaammassa tempossa hakea maahanmenon kohti tulosta, ja sitten ottaa uusiksi vauhdilla. Tuntui kuitenkin tosi hyvälle idikselle, ja Muste tosiaan oli hyvin mukana hommassa. Peruuttelua tehtiin myös nyt ekaa kertaa maneesilla. Tehtiin myös vähän kontaktia toisen koiran tehdessä, ja se ei kyllä ole vaikeaa. 

Tehtiin paljon ja vähän sellaista sillisalaattia, mutta oli kiva nähdä, miten pitkään Muste teki hommia ja oli ihan mukana. Mentiin jo ulos maneesissa, mutta lähdettiinkin takaisin leikkimään vielä hetkeksi, ja hyvin meni sekin. Tuli jotenkin mieleen, että tälläisessä vastaavassa kohdassa ehkä Taimin kanssa aloin jättää leluä vähemmälle, ja tehdä pääasiassa vain namipalkalla: juoksujen jälkeen, kun leikin uudelleen aloittaminen ruuan jälkeen ei ollutkaan enää niin helppoa ja ruoka puolestaan kiinnosti paljon enemmän. Nyt Musteen kanssa olen kyllä silti leikkinyt ja ne sujuu ihan ok, vaikka paremmin se aikaisemmin leikki ja vaihtoi palkkaa. Mutta kaikessa rauhassa tässä meillä onkin ihan eri asioiden vahvistus tässä kohtaa mielessä kuin minulla joskus muinoin Taimin kanssa. Sekin tuntuu järkevälle se. :)     

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti