tiistai 24. marraskuuta 2015

Parit treenit

Sunnuntaina saatiin paikalliseen kimppatokoon yhdistettyä porokoiratokot Mirkun ja Sannan kanssa, tuloksena meitä oli 5 treenaajaa, jippii! Ja se jännästi näkyi kyllä Surissa heti,että olikin taas vähän haastetta muiden koirien häiriöttömyydessä. Teki, mutta kyllä se kontakti haluaa hakeutua katselemaan muiden touhua samalla. Vaikiaa. 

Surille ensin ruudun paikkoja, ja saa kyllä olla tarkkana sen stopin kanssa. Nytkin vaikka stoppasi olevinaan ajoissa, se ei reagoi tai sen on pakko kuitenkin mennä sinne, mihin opetettu, eli vähän liian taakse. Jämptillä stoppailuilla ja humioimalla, ettei leluruuduissa jätä lelua ihan takalaitaan, toivotaan hyvää vastetta. Seuraamisessa tosiaan sitä muualle katselua, mutta palkkasin, palkkasin ja palkkasin ja tehtiin käännöksiä ja tapahtumia ja palkkasin, niin että oli vaan oltava kartalla. Sekin tuntui toimivan. :) Ohjattua otettiin niin, että Mirkku näytti kapulaa ja laskin Surin vauhdista melkein. Muut stilleillä kapuloilla, heti heiton perään, ja nyt oli suuntiin lähdöt kyllä hyvät mutta palautus myös laukalla ilman hidasteluja. Onpa hienoa, koska en oikein jaksanut uskoa edes siihen, että tähän saataisiin muutosta. Pari tunnaria, tehtiin tosi vaikeaan suuntaan, kun siellä oli merkkiä tms. tekevä vauhdikas koira edessä. Meni ja teki, mutta kyllä häiritti. Toinen vähän parempi kyllä. Kaukoissa ihan jees, kun jumpattiin sitä, että ei voi ennakoida, vaikkajoku heiluu ja liikkuu --> Suri kyllä vastaa tälläisiin treeneihin myös tosi hyvin ,eli seuraava kaukotreenikausi onkin tuota liikkurin hillumista sitten. Treeni oli siis ihan hyvä, Suri oli ok ja kehuista tykkäsi, oli vauhtia ja iloakin, mutta vähän edellisiin vaikeampi treeni, kun oli muuttuvia tekijöitä. Treenin kannalta siis erinomaista!

Tylsää vaan, kun 5.12. koe on peruttu, koska ei ole tarpeeksi kisaajia. :( :( Tylsää! En ole vielä päättänyt, minne yritetään, ehkä oman seuran kokeeseen tammikuun lopulla?

Muste olikin ihan huippuhauska! Tehtiin kartiota vähän pidemmästä matkaa ja ilman suurempia alkuleikkejä. Siis se on kyllä hienolla mallilla nyt! Matkaa ehkä 5 m, lähtee ja palaa loistavasti. :) Tehtiin myös pari oikein hienoa vauhtinoutoa, ja sitten muutamat pertsat, kaukojumpat ja seuraamista. Väliin uudelleen leikin sytyttämistä, toimii jotenkin, kun on vaan tarpeeksi helppo leikin aloitus. Nyt siis on selvästi se, että ruuan jälkeen leikki ei ole ihan niin helppoa, mutta se voi liittyä menneeseen juoksuun ja sen jälkeiseen aikaan, joten kriteeri on matalalla, leikki on leikkiä, eikä siihen liity silloin mitään painetta. Aloituksissa leikkii kyllä hyvin. Vahvistelin muuten kyllä oma-aloitteista vetoa sekä lähelle heitettyyn leluun irtoamista halulla, ne toimi myös hyvin!

Taimi teki kartiota sekä noutoja siitä. Ne noudot on sille helpot, Taimi osaa kuitenkin liikkeiden sotkemiset ja muut hyvin, joten osaa yhdistellä kyllä. Paikallaolokin jees. Peruuttaminen alkaa sujua, ja kokeilin käännöksiä ja ne olivat siis sata kertaa helpommat kuin suoraan peruuttaminen .:D Eli ei treenata niitä enää. 

Eilen oli agit ja tuurasin Hannan vetovuoroa ja tehtiin Surin kanssa siis itsekin. Kaksi pätkää, ja oli muuten kiva taas päästä itsekin tekemään omasuunnittelemaa rataa. Otin myös apupalkkaajan, että saatiin hyviä palkkauksia, toimi! Itse olin jotenkin vähän poissaolevampi alkuun, ja silti Suri teki sata kertaa paremmin kuin aikaisemmassa elämässä, vaikka vähän vaisumpi viime kertoihin nähden olikin. Silti hyvä! Kepit toimii todella hyvin, takaakierrot on tosi jees, irtoaa, vitsi, on vaan just hyvä. Mutta siitä pitäisi saada alkaa nyt työstää vielä parempaa, etenkin vaikeisiin kohtiin. Mutta on nyt sentään jotain järkevää, mistä työstää!!

Muste tuli lopuksi vähän tekemään omia juttuja. Tehtiin keltaista kartiota sunnuntain malliin, ja se oli niiin makee! :) Tietää käskystä heti mitä tehdä, ei tarvitse käsiohjausta ja vauhti on haetunlainen. Pari putkea tehtiin välissä, sitten kaukoja, pertsoja ja seuraamsita. Seuraaminen alkaa vähän hajota - poikittamista havaittu muutamia kertoja. Ei ehkä vielä mitään kamalaa kuitenkaan. Ja sitten taas itselle opin paikka. Vaikka oltiin aloitettu hyvin kartiot, olisi pitänyt käyttää hetki aikaa paikan tsekkaukseen ihan ekana. Kun tehtiin seuraavaksi noita pertsoja, se palkkauksen jälkeen aina katsoi, mitä ympärillä on - onneksi tajusin kyllä sitten ottaa intensiivisempiin hommiin, että sitä keskittymistä yhteiseen saataisiin vahvistettua. Välissä Muste meni vähän Surin kanssa hengailemaan häkkiin, ja sitten otin pienen tuokion vielä itsensä kiertämisiä, nenäkosketusta (joka on käden nuolaisu :P ) ja ehkä jotain? No kuitenkin tästä jäi hyvä fiilis, tuntuu, että opin koko ajan itse lisää! Pari kertaa viikossa kodin ulkopuolisia pikkuhommia on oikein hyvän oloinen määrä. Kotona tehdään parhaamme mukaan jotain päivittäin, mutta aina ei jaksa. :)    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti