torstai 27. elokuuta 2015

Taas viikkoisia

Viime viikonloppuna ei liiemmin treenailtu. Lähdin perheen junnujen ml. Muste mummolaan, ja se oli pennulle just parasta. Juoksemista, riehumista ja leikkimistä vapaana, toisen koiran kanssa, eläinrakkaiden ihmisten kanssa.. sudenkorennon jahtaamista aina uintiin saakkaa jne. Sen verran "treenattiin", että Musteesta nyt vaan on kiva leikkiä noutoleikkiä, eli haki lelua ja toi, leikittiin ja taas hakua. :) Lisäksi vähän kahden lelun leikkejä.

Viikolla ollaan lähinnä sitten treenattu vähän kotiläksyjä, ja korokkeella kiertäminen onnistuu nyt molempiin suuntiin. Tänää oltiin siis pentukurssilla. Seuraavaksi se saa alkaa tulla koroketta pitkin perusasentoon. Tassujen vuorotelle antaminenkoin onnistuu, se oli helppo, kun toinen tassu oli jo hallussa. Tänään treenattiin näitä ja kahden lelun leikkiä, otin kontaktia myös ja kokeiltiin vähän seuraamista. Ensin yritin nyhjätä pertsasta sitä, mutta jotenkin tämä ei nyt ole oikein tahtonut onnistua, siksi se on vähän jäänyt, ja toisaalta ensin se pertsa kuntoon. Mutta sitten kun lähdin muuten vaan kävelemään reippaammin, Muste tuli itse seuraamaan oikeassa paikassa ja hyvällä tiiviydellä pidempää pätkää. Kokeilin tätä monesti ja aika paljon ottaen huomioon, että pentu oli jo aika väsy, mutta se onnistui aina ja hienolla ilmeellä. Siispä, tätä ohjelmaan seuraamisen nimissä. Siis reippaita menoja, ei nyhjäten liikkeellelähtöjä. Pertsaantulot onnistuu pelkällä käsiavulla, suoria ovat. Lisäksi siis se korokkeella siihen kiertäminen, luulen, että hyvä tulee. 

Muste oli tosi levoton kun mentiin, siis halusi sinne, piippari jne. mutta ei ollut koko päivänä päässyt vielä kunnon lenkillekään. Hienosti se silti sen tunnin jaksoi. Käytiin vielä kotona porokoiraporukalla juoksemassa vapaana 4 km lenkki, ja nyt on hiljaista, on on. ;) Se yksi koira meinasi päästä räsähtämään Musteen päälle treenissä, mutta onneksi tajuttiin ajoissa ja kumpikin sai omansa pois. Muste vähän katseli sitten sinnepäin, mutta unohti pian kun jatkettiin vaan treeniä. 

Ensi kerraksi tosiaan

- koroketta kiertäen perusasentoon
- jääviäen aloittelua
- sitä seuraamista jatkan kyllä   

Tiistaina käytiin ihan maneesilla siis kuitenkin! Suri sai tehdä pieniä aksapätkiä. Vaikka se innostui, se on niiiiiiiiiiiin kiinni minussa ettei ole koskaan ollutkaan. Sama asenne kuin tokon aloituksissa. Kun tässä näitä ageja aloitellaan, niin muuta kuin irtoamista ei tarvitse treenata. 

Muste kävi leikkimässä lyhyesti kahdella pallolla ja söi peruutellessani pihviä kädestä. Lopuksi leikki Tuukkiksen kanssa. Sama juttu muuten keskiviikkona "tokon" suhteen.  Nämä ovat olleet oikein hyviä ja onnistuneita asenteen kasvatuksia. Paitsi se teki myös keinua tiistaina. :D Ihana kronologia tässä kirjoituksessani..

Suri teki keskiviikkona maneesilla jääviä (vain peruutuksesta, kun se taakse kiertäminen pitää treenata varmaksi ilman hakattua ilmettä), ruutua (jeesjees), luoksetuloa (ällöhipsua, kuin juoksisi heikolla jäällä, mutta periaatteessa good enought) ja olisko ollut taas sikamageita kaukoja. Olen tehnyt treeniohjelman, jossa pitää treetana 3 krt / vk ennen koetta. Näin voisi ottaa kahdesti tekniikkaa ja kerran kokonaisempaa, ja se pitäisi olla ihan ok. Mutta taas hiipii ajatus, että tässäkö on meidän ensimmäinen ei-ykkönen tokosta..? Vaikka siis ei väliä, mutta saa nähdä, mihin kuosiin tuo asenne loksahtaa, liikkeet nyt ovat ihan ok hallussa. Paitsi ohjatussa, jota muuten tehtiin taas, oli taas todella epävarma hauissaan. Tämä oli huonoin liike, mutta toisaalta ei toivoton ,ainakin kun saisi nyt liikkuria.

Taimi tek ikartionkiertoa ja ruutua ilman näkyvää merkkiä. Taimihan sanoi, et miehän teen, ja eipä siinä mitään. Jos sitten Kotkan keväterkkarin tokoon?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti