torstai 13. elokuuta 2015

Musteen pentukurssi!

Nyt pitää kirjata ajatuksia ja opeteltavia asioita, koska niitä syntyi päässä. Tänään alkoi siis Musteen pentukurssi A-Qilityllä Oilin opissa. Mentiin aluksi kaikki pennut samaan aikaan, mutta Muste ei pystynyt keskittymään. Ryhmässä oli muita pelkäävä ja haukkuva koira, ja Muste jäi siihen kiinni ja haukkui & murisi sitä itsekin. Kun se meinasi alkaa leikkiä kanssani, käännähti nopsaan katsomaan sinne koiran suuntaan. Kontaktia se pystyi ottamaan katso-käskyllä ja söi nakkia palkaksi mielellään. :) Päätettiin kuitenkin ottaa Muste omalle kiekalleen, ettei jäisi tylsä olo. Muste olikin ihan erilainen. Näytettiin vähän pertsaa ja eteentuloa. Sitten tehtiin vauhtiluoksari (näitähän ei olla monta atehty, kun ei oli pitelijää, mutta toki lenkillä vapaamuotoisesti jne.). Muste lähtikin rakettina, palkkasin lähdöstä jo ongella. Lupasin, että voidaan kokeilla vauhtinoutoa, onhan Muste joskus kapulaa tuonutkin kohti. No eikä, se meni ja nosti ja kun kehuin ja heitin lelun, se ei edes irrottanut kapulasta vaan juoksi se suussa Toisen kerran sama. Okei, palkkaus ei mennyt nyt nappiin, mutta kapula oli siitä siisti. Sen lisäksi kyllä leikki aika hyvin, ja alkoi jo vetää taas patukkaa, hampaathan nyt kasvavat suuhun kyllä aika vauhdilla. 

Treenattavia asioita:

- kahden lelun leikkiä paljon nyt myös ihan läheltä leluilla, joista ei päästetä irti --> jes/okei (käytän molemia, pitää päättää kumpi)-sanan ajamista sisään (koira vaihtaa aluksi kuolevan lelun elävään jolloin "jes", palloilla leikkiessä jes ei ole irroitus vaan lupa ottaa toinen lelu). Tähän meillä on hyviä palikoita ja intoa, mutta olen ollut vähän tuosta irroittamisesta / kehumisesta ja sen ajoittamisesta sekaisin. Myöhemmin kapulasta voi sitten palkata vauhdista tällä. 

- "käy" (tee yhteyksissä, jossa pentu on väsynyt ja valmis nukkumaan esim. kotona illalla. Tehtiin jo tänään, se kävi nukkumaan. :D Tämän tarvitsen meille, en ole muille opettanut tätä, mutta haluan meille työkaluksi kentälle.

Muita itselle nousseita ajatuksia:

- mieti ehdottomat nounou:t, niissä täytyy pysyä (en meinaa oikein keksiä.. :P ). Ainakin Nooan jaagaaminen loppu nyt, siis sitä on opetettu luopumaan jne. mutta joskus vaan meinaa vähän olla liian kivaa. Nyt sitten jätä-pyynnön jälkeen ei mitään pullikointeja. Olen ollut vähän huono kieltämään mitään, koska en halua surkeaa koiraa (joojoo, tiedän, ettei nämä ole yks yhteen, kyllä ne selkeät jutut pitää olla, mutta minulla on myös aika huono itsetunto tällä hetkellä koirankoulutuksessa).

- leiki kotona vaan olemista ja pelailua ilman nameja ja leluja. Että on hauskaa ja mielenkiintoista.

- leikkimisen ja asenteen tekeminen nyt pääasiassa on hyvä, sitä vaan jatketaan. Muista tarpeeksi lyhyet tuokiot.

- vähän seuraamista ohjelmaan taas pertsan lisäksi. Mutta ei tarvi aloittaa pertsasta, vaan seuraamisen "aihion" luomista 

- puutu Musteen terävään reagointiin, jos esiintyy. (Esiintyy joo välillä, esim. kaupungissa eka koira, juoka nähdään, mutta pian muistaa ja seuraavat ok. Ehkä ei ole kuitenkaan niin terävä kuin veljensä, tänään se toinen epävarmuuttaan rähjäävä pentu sai selvästi Musteen pois tolaltaan, koska ennen se on kuitenkin leikkinyt muista huolimatta, nyt selvästi epäili, tuleeko koira jostain meidän luo, vaikkei sellaista olekaan tapahtunut, voi myös olla ikää ja kehitystä, joten seurattava ja vietävä suuntaan, johon haluan).

Kotiläksy:

- ns. norsutemppu. :) Tätä + 2 lelun leikkiä + muita leluleikkejä (veto, kuolleelle kilpailu) + parin askeleen seuruita voisin treenata seuraavan viikon ennen seuraavaa koulukertaa. Kuulostaa suunnitelmalle. :)   

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti