keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Parit

Viikonloppu oli mahtava! Lauantaina saatiin ihana Hertta perheineen meille, ja oltiin niin reippaita, että illalla käytiin maneesilla kuten suunniteltu. Olisi niin helppo vaan vajota aina sohvalle, mutta mitä fiiliksiä saakaan, kun menee treenaamaan ja parhaassa mahdollisessa seurassa. :)

Surille tehtiin hyppyä lähinnä, vähän seuraamista alkuun ja tökkimisiä. Ihan ok, lähti tahmeahkosti  mutta lähti siitä etenemään nopsasti. Hypyllä sillä jumi joku asia, hetsatessa vinkaisi etupäähän jotenkin liittyen. Hyppäsi kyllä 80 cm, mutta haki paikkaa ravilla. Tehtiin vielä ihan matalalla ja jätettiin siihen. Hankikantokelillä voi toki aika helposti venähdellä ja nyrjähdellä, muuta en kyllä tähän hätään keksi. Selästä ei näytä jumivan. 

Musteelle pikkuhommia, lähinnä vain ajatuksella, että jos maneesissa on vaikeaa, niin vaikka syötän vaan sitä kädestä. Tehtiin vähän pertsa-aktiivisuutta, ja hyvä asennehan sillä oli. :) Lisäksi liikkeestä maahanmenoja, ja näin samaan suuntaan rintamasuunta tehtynä ne onnistui myös maneesissa! Jipii! En muista, tehtiinkö juuri muuta. Näytin vähän seuraamista, siinä meni myös hyvin, mutta en alkanut varsinaisesti treenata sitä mihinklään suuntaan. 

Sunnuntai meni seuratessa Lappalaisten toko-valkkaa Oililassa. OLikin tosi kivaa, kun kolme kasvattia oli mukana, yksi / pentue. :) Lisäksi muita lappalaisia sitten tietysti myös. Idiksiä ja vahvistusta viime aikjoihin tuli, ja Muste teki jossain kohtaa reunalla pieniä asennejuttujaan. 

Sunnuntai-iltana ja maanantaina sainkin tuta sitten kehossani, että olin seisoskellut päivän, joten aksat jätettiin suosiolla väliin. Muste sinne olsii muutenkin päässyt, koska Suri ja TAimi kävivät silmäpeilauksessa: terveet! Taikmin silmiä ei ehkä ole enää syytä peilauttaa, sillä ikää tulee just se 9 vuotta, joten eiköhän ne perinnölliset sairaudet olisi jo tulleet jos olisivat tullakseen. Myös Surin Sumu-veli oli käynyt aiemmin saaden saman "tuomion", samoin polvista. Hyvä näin!

Kotihommina on kapulaa tehty ja noita maahanmenoja, vähän taas kaukovaihtoja, leikkiä.. ne sujuu ihan sikahyvin nyt! Kivaa, että voi edetä taas myös kotitreenissä. Tänään sitten kävin hallilla ottamassa etäisyyttä vaativia liikkeitä, ja eipä olisi taas paremmin voinut mennä. Surin hyvä asenne motivoi minuakin, joten päätin tehdä sen kanssa nyt kuitenkin toko-juttuja evl mielessä. Siispä koklittiin kartiota niin, että Suri jää kauas, mutta minä olen lähellä kartiota: toimi! Palkaksi pallo oli paras valinta, ruoka ei saa niin hyvin laukalle. Ruutuun menoa nyt sivulle ohjaamalla, siinä ei kyllä ollut minkäänlaista kysymystä esitettävänä Surille, eli tämä hyvä. Nyt vaan se eteenmeno... Vähän luoksarin maahanmenoja namileikillä, laukkaili tässä hyvin eikä ennakoinut, kai olen oman toimintani saanut hyväksi, etten anna mitään " nyt aion pysäyttää"-signaaleja. Hitsin hyvä treeni!

Musteen kanssa funtsasin tässä viime päivinä sitä, miten saan vauhtiliikkeisiin mahdollisimman hyvän ilmeen. Se tekee kyllä ne innolla, mutta tosiaan moni toisto ei paranna, vaikka into ihan ok säilyykin. Eli nyt toistomäärä vähiin näissä liikkeissä: kartio, ruutu, hyppy (ja toki myös nouto, se vaan jätettiin tänään). Sillä on kuitenkin niihin jo vahva pohja, eli turhia toistoja ei ole tarve edes tehdä. 

Aloitettiinkin melkein ilman mitään alkuleikkejä kartiolla. Kävin näyttämässä kohteen, ja matkaa oli joku 8 metriä heti alkuunsa. Oli ihan tosi hieno! Tein toisenkin toiston, vaikka ajattelin, että yhteenkin voisi tyytyä. :D Ihan yhtä hyvä, tai siis parempi, koska ekaan tuli jopa lähtöhaukku. Sitten tehtiin kaksi ruutua kilpajuoksulla, näissä ei mitään puutetta mistään. :) Namihommana tehtiin liikkeestä maahanmenoja, ja kokeilinpa istumista ja seisomista myös tästä samaan rintamasuuntaan menosta, avuilla kuitenkin. Oli yhtä hyvä kuin peruutellessa, teki samalla ilmeellä, eli omaksunut varmasti sen mitä on ollut ajatuskin. Nyt vaan edetään näissäkin, jee! Hyppy myös kerran, pallo palkkana, tosi hyvä oli. Paristi palkkasin ensin pysymisestä. Kerran jossain kohtaa treeniä se meinasi lähteä tsekkaamaan taas tavaravaunua, josta heti kielsin ja pyysin luo, ja Muste teki kärppänä työtä käskettyä ja keskittyi sen jälkeen ihan täpöllä. Kerran myös laitoin sen käymään, siitä jatkettiin hyppy-hommalla tosi tikkana. Tuota aion nyt tehdä, että ei saa lähteä yhtään haihattelemaan. Ei se ole ollut vakavaa eikä sitä tapahdu isossa mittakaavassa, mutta nyt uskallan kyllä pyytää sitä tekemään kunnolla kaiken aikaa, koska näyttäisi olevan aika kypsää siihen. :) Yleismielentilasta riippuen sitten vaan katsellaan, mitä hommia ja paljonko tehtdään, jos näyttää keskittyminen herpaantuvan.         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti