perjantai 25. maaliskuuta 2016

Parit hyvät

Keskiviikkona kävin taas hallilla ottamassa aamupäivällä tokoa. Tehtiin pari settiä / koira. Suri taisi aloittaa. Jatkettiin kartiota, nyt oli vähän enemmän haastetta saada se lähtemään laukalla, mutta onnistuttiin kuitenkin suurimmaksi osaksi. Raja on hiuksen hieno, että sen saa tarpeeksi liekkeihin, ja pitää muistaa aloittaa tarpeeksi läheltä ja selkeästi. Mutta hyviä nämä kuitenkin. Nyt aloitettiin merkittömän eteenmeno. Ensin ihan lelulle, sitten pari tyhjiin palkaten hyvästä etenemisestä, sitten taas lelulle. Lupaava alku. Nyt ruutuun sivulle menot itsessään oli vaikeita. Jääviä tehtiin myös. Ei kai paljon muuta. 

Musteen kanssa tehtiin kaiken kaikkiaan kartion kiertoa (lähtöhaukkuvaara!), ruutua pari, hyppyä yksi tai kaksi, jääviä ja seuraamista. Kaikki etenee tosi kivasti nyt. Ei oikeastaan mitään epäselvää, pitää vaan muistaa ajatella aina, miltä kantilta treenaa ja vahvistaa eri asioita. Seuraamisessa tein pysähdyksiäkin, niissä kyllä tosi napakat pertsat ottaen huomioon, että niitä on tehty about vain askelseuruissakotona, ja siitäkin on aikaa.. siis tosi hyvä idis sillä on! Leikissäkin olin itse vähän aktiivisempi taas aikoihin vedossa, ja se itseasiassa ruokki aika paljon Musteen taistelua, syttyi ihan tosissaan siinä. Eli siihenkin taas hyvä, kultainen keskitie ja tasapaino. :) Vahvistetaan omaa aktiivisuutta, mutta voin olla reilusti mukanakin leikissä, etenkin jos se ruokkii näin hyvin.

Eilen oltiin Oililla. Musteen kanssa kun kaikki etenee nyt kivasti, halusin jotain uutta lähestymistä ja treenattavaa: pertsaan paluut. Koska tämähän toistuu monessa (lt, nouto, hyppy, kartio..) ja koska olen nyt ihan rohkeasti päätynyt siihen, että Muste tulee suoraan sivulle. Jos joskus sen pk-urasta innostuisinkin, niin sitten vaan opetetaan se eteentulo. Tai no paikkanahan se on tuttu, siitä tuli se hauska kosketuskepillä valonnopeudella opetettu hauskuus, mutta sitä ei ole yhdistetty mihinkään (pitää myöntää, että meidän varsinaiset luoksetulotreenitkin mahtunee kahden käden sormiin..). Haluaisin siis, että Muste tulisi aina ensinnäkin vauhdilla kohti ilman ennakoimista (jonka saa helposti vauhtipalkkauksessa tehtyä, jos ei ole tarkkana o/) mutta myös että sen pertsaan tulo olisi nopsa ja hyvä. Aloitettiin sitten ihan edestä muutamalla tavallisella pertsaan tulolla, matkaa vähän kasvattaen. Vauhtia saadaksemme otettiin hypyn kanssa, mikä toimikin tosi kivasti. Kartiolla tehtiin niin ikään, tässä tosiaan näkyi jo sitä ennakointivaaraa. Pitkästä matkasta luoksetulon kautta myös. Tehtiin siinä samalla paikalla pysymistä, minkä Muste osasi minusta jo aika hyvin, koska sitäkin on tehty näissä tilanteissa aika vähän. Joka tapauksessa tuosta kohti nopsaan tulosta ja sivulle tulosta saan uuden treenikerran aiheen helposti pyörimään omatoimitreeneihin. 

- Luoksetulossa voin antaa hyvässä vauhdissa uuden sivu käskyn ja näyttääkin kädellä paikkaa, jotta saisi varmuutta ja vauhtia mihin on tulossa --> sivu paras paikka

- Välillä (useimmiten) vaikka sivu-käsky tuleekin taakse palkalle, vapautus tuleekin kun juoksee hyvin siihen sivulle  ja palkkaus siis ennen käännöstä (varo banaanikaarta --> ihan sivulle --> seinän vierus?)

- Taakse voi laittaa valmiiksi palkan ja siirtyä pienellä eleellä ja vapauttaa kun vauhti on hyvä (estää paremminn ettei yritä lukea käden liikkeitä ja ennakoida)  

- Muista ensin JES ja sitten voi liikkua ja ottaa palkat mukaan / paeta / jne. 

- Itse huomioin sen, että mietin etukäteen, miten aion tehdä, etten jännitä ja odota liikaa omaa roolisuoritusta ja näin ollen tee jo miljoona ennakoivaa elettä :D

Näitä pitää funtsia ja laittaa ylös sekä alkaa kokeilla eri treeneissä. Varmaan löytyy se parhaiten meille sopiva ja minun pitää todella näitä miettiä ja harjoitella, jotta saisi sujuvan ja luontevan tavan tehdä. Muste oli treeneissä tosi kiva ja hyvä, teki koko vuoron innokkaasti. :) Oli ahne ja leikkisä. Näillä saadaan kyllä myös viimeisteltyä meidän liikkeitä, joita voisi sitten välillä tehdä jo kokonaisinakin. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti