tiistai 29. maaliskuuta 2016

Agi-toko-agi

Ollanpas reippaina ja treenailtu vähän mutta laadukkaasti. Lauantaina käytiin illasta hallilla ottamassa aksaa Surin ja Musteen kera. Surille vähän valssin härpätystä, putkiralia ja vähän takaakiertoja, mitä nyt saatiin esteillä hyvin tehtyä. Ja oli kyllä hyvää settiä! 

Musteen kanssa taidettiin tehdä sekä peruskääntöä että valssia, niin että hypyn jälkeen tosiaan käännös ja siitä suoraan toiselle hypylle. Lisäksi hyppykolmiota vähän isommilla väleillä. Muste oli aika kiva, mutta koska keskittyminen meinasi herpaantua isojen vieraiden koirien haukahduksesta, tehtiin ihan minimitoistoilla ja näin pysyi pakka kasassa. Lisäksi ajattelin, että aloitetaan 2on2off-treenit. En vaan keksinyt mitään kovin hyvää kohdetta, puomin yksi palikka lähinnä kävi. Se on vähän vaikea, kun takapää ei vielä pysy, kun ei voi tajuta juona. Laitoin siivekkeen avuksi, ja päästiin jo ihan kivaan tarjoamiseen, mutta muualla tämä pitää kyllä opettaa. Joskus, kun Muste oli pentu, aloitin tätä keittiössä sohvatyynyllä. Silloin vaan oli Musteen kanssa kotiopissa toivomisen varaa kiinnostavuudessa ja motivaatiossa, joten jätin homman odottamaan parempia aikoja ja ahaa-elämyksiä. Nyt totesin, että sen treenimoodi on tosi vakaa ja varma, joten uskoin tämän voivan astua taas kuvioihin, ja oikeassa kyllä olinkin. :) 

Sunnuntaina käytiin Sannan ja Rosman kanssa tokoilemassa. Taimi teki todella makeita kartionkiertoja. Se on nyt tosi varma häiriöistä huolimatta. Seuraava projekti olisikin viedä tämä maneesista muualle. :P Lisäksi vähän jotain jumppaamista, Taimilla oli lystiä. 

Surin kanssa tehtiin vähän kartiota alkulämpäksi. Ja kun viimeeksi ounastelin, että näinkö se alkaa jumittaa taas kartion taa, niin todellakintodellakintodellakin. Back to square one. :P Ihan toivotonta. En oikein keksinyt mitään järkevää, joten piti jättää siihen ja katsella, onko ensi kerralla yhtä toivotonta vai lähtisikö sujumaan kuitenkin. Vähän seuraamista tehtiin myös, ja eipä kyllä korvat laske nyt ollenkaan. Hieno Syrrri! Lopuksi hyppyä, koska ei ole tuntunut jumivan nyt ollenkaan. Ensin 70 cm ja sitten 80 cm heilurina ilman kapulaa. Meni tosi reippaasti. SItten 80 cm kapulalla ees taas. Kerta kiellon päälle vielä oli liikaa, oli vaan jo väsynyt. Teki menohypyn, mutta ei paluuta. Ei tehty numertoa, vaan ilman kapulaa vielä yksi ja se oli siinä. Toistoja ei voi tehdä liikaa, maneesi oli myös myllätty heppojen toimesta ja raskas. Nyt oli pakko kuitenkin aloittaa 70 cm:llä, koska ei olla pariin viikkoon tehty ja en tiennyt miltä näyttäisi (näytti hyvälle kylläkin!). Eli periaatteessa yksi kapulaton ja yksi kapulallinen toisto olisi ideaali, se muistettakoon jatkossa (nyt 2 kapulatonta, 2 kapulallista)!

Musteen kanssa suunnitelma oli ottaa niitä pertsaan paluita, mutta olisi pitänyt ottaa taas maneesia varten ykkösajatukseski aktiivisuus ja asenne. Koska tosiaan hevonen oli juuri ennen meitä ollut maneesissa (tai luulen että siitä tämä johtui), Muste oli vähän tahmea alkuun verrattuna sen tekemiseen muuten. Tehtiin sitten naminsyöntiperuutteluja, ja kyllä se lähti sieltä hyvin nousemaan. Paluita tehtiin seinän vieressä pari, sitten hypyllä pari ja kartiolla myös. Ekat meni aina ihan jees, mutta toinen oli jo vähän boring. Paluut eivät kuitenkaan olleet sellaiset, mitä lähdetään hakemaan, vaan ihan vähän kyttäili, etenkin toistossa. Ekat taisi olla iak kelvollisia. Treeni ei ollut mitenkään eteenpäinvievä, mutta tarpeellinen. Maneesiin nyt vaan aina oikea ykkösajatus mieleen, ja jos onkin parempi, niin sitten voi yrittää jotain muutakin. Toisaalta esim. kun kerran juoksikin vaan lelun ohi tyyliin "mitäs sitten lähtisin haistelemaan", kielsin Mustetta ja se tulikin heti takaisin ja oli valmiina hommiin - eli että uskaltaa vaatia myös jotain, vaikka ei olisikaan ihan parhaassa terässä. 

Eilen oltiin viikkoaksassa. Kerkesin Musteen kanssa alkuun tehdä omaa treeniä, koska kenttä oli tyhjänä. Ekaksi tehtiin hyppykolmiota ja siihen lisäksi putki! Taisi mennä siis putki - 3 hyppyä - putki. Molemmille puolille yhdet, ja oli hienoohienoohienoo. Pienen tauon jälkeen taas hyppy - peruskääntö / valssi - putki - putki - hyppykolmio. Tämä siis kahdesti. Oli muuten melko rallikoira. :) Jotenkinvielä ajattelin, että aion vaan leikkiä siltä varalta jos Muste tuntuisi yhtään sunnuntaiselle, mutta eikä mitään, se oli aivan liekeissä. Todella hyvä treeni, hyvä määrä tehtiin; oli ihan sytyttelymielessä koko homma. Treenin lopuksi tehtiin vielä Hannan avustuksella keppejä, haettiin aloituksia hypyn / putken kautta. Lopuksi portti oli jo ihan suorassa. Umpikulma oli vaikeampi, mutta sai itse ratkaista, avoimesta meni helpommin. Mutta todella hyvä draivi ja oppimisen halu!

Suri oli myös aika hieno treeneissä! :) Palkkaus oli nyt ulkoistettu, mikä on kyllä tarpeen. Eteni ja meni ohjauksiinkin, kepillä hurja vauhti. Tuli tosi hyvä mieli koko treeneistä!

Äsken pihalla tehtiin Musteen 2on2off-treeniä, ja se lähti rullaamaan tosi lupaavasti! Jei!   Vaikka siis taas tuntuu, että on koko ajan jotain tehty, niin tekemisen määrä on pysynyt maltillisena ja mielentila ohjaajalla oikein sopivana ja koirat kovin halukkaina tekemään. Muuten elelläänkin ihan pellossa sitten vastapainona. :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti