perjantai 18. maaliskuuta 2016

Ohyeah

Tänään käytiin aamutokoilemassa. Kivaa on ollut ottaa taas vähän tokopainotteisemmin, ehkä aksaakin taas kohta aletaan puuhata. Musteen kanssa aloitettiin kierrolla, nopsilla pertsoilla ja seuruulla. Kierrossa kokeilin ensin sen omaa fokusointia, mutta ei kyennyt vaan juoksi lähelle agiesteitä, vaikka ne eivät olleet ihan tyrkyllä. Kävin siis näyttämässä ja pari hyvää pitkästä matkasta. Kehu ja palkka heti kierron jälkeen palkaksi hyvästä menosta ja kierrosta. Nopsat pertsat oli hyviä, asenne ja vauhti hyvä. Seuraamisessa tein vähän kokeita: tehtiin oikealta täyskäännöstä ja käännöksiä molempiin suuntiin. Oikealle käännökset ja täykkäri ei ollut mikään ongelma, siinä napotti kuin liimattu. :D Vasen toki on vaikeampi, ei tajunnut edes että käännyn, niin ei ollut mukana vaan ei myöskään ollut moksiskaan vaikka meinasi jäädä tielle. Sitä pitää siis ihan harkata. Muuten tuntui kyllä aika tosi hyvälle! 

Suri teki välissä. Aloitettiin perus tuuppimisilla, myös kapulan kanssa. Suri liihotteli pilvissä, siis hyvällä. :) Kartion kiertoa jatkettiin kuten viimeeksi --> Suri kauempana, minä lähempänä kartiota. Oli kyllä alusta asti vauhtia ja intoa! Menin joka kerralla itsekin kauemmas, ja vauhti säilyi oikein hyvin. Sen jälkeen tehtiin vasemmalle sivuohjauksesta ruutuun menoa, ihan sika hyvin. Se tosiaan vaan menee ruutuun, ihan sama mistä ohjaan. Ja onhan sinne ohjattu aikaisemminkin sivusta ja läheltä ja eri paikoista, viime aikoina vaan tehty aika lailla voittajaluokan malliin. Eteenmenon jätinkin sitten seuraavaan kertaan. Kokeiltiin peruutuksesta jäävät hienosti läpi muutamaan kertaan, nyt ei luiminut ja tykkäsi tulla mukana, vaikka paristi meinasi ennakoida. Harrastamisessa on kummasti järkeä, kun koira on maanpinnalla ja nauttii tekemisestä! Ei se evl nyt niin valovuosien päässä ehkä ole. Ohjattu toki vaatii paljon, samoin se kartion teko kokonaiseksi. Mutta muutenhan ihan hirveästi ei ole uutta, mistä nyt ei voitaisi selvitä. 

Musteelle otin toisen setin, vaikka mietin, olisiko se ahnehtimista. Tähän settiin kuului hyppy, jäävät, ruutu. Hypyllä ensin pysymistä, sitten yksi hyppy pallolla. Bueno. Kerran varasti, mutta taisi aika hyvin tajuta myös samalla, milloin saisi lähteä, eli joskus virheet on hyvästä oppimiselle. Jäävät tosi hyviä sekä peruutuksesta että sivusta. Nyt kun sujuu, niin rohkeasti vaan eteenpäin irti avuista ja kokeilemaan välillä, missä mennään. Kaksi ruutuunmenoa kilpailulla, ja setti oli aika sopiva juuri tässä, ei yhtään enempää ja saatiin jo aika montaa asiaa tehtyäkin.

Leikkiesä alko vähän aina vediosta odottaa selvästi ruokapalkkaa, eli seuraava treeni voisi olla taas asennetta, aktiivisuutta ja leikkiä lähinnä. Vaikka sinänsä sen kanssa ei ole hirveän paha, jps ruoka välillä veisikin voiton..  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti