lauantai 5. joulukuuta 2015

Surin valkka, Muste höntsää

Torstaina käytiin syksyn viimeisessä kisavalkassa. Surille kerran kuussa kisatreenit ovat olleet hyvät. Tulee esiin kipupisteitä, ja niitä on minunkin aikataululla aikaa työstää seuraavaa kertaa varten. Ero alussa ja lopussa onkin aika suuri, tosin myös mennään eri hormonaalisissa vaiheissa. Ilmoitin Surin myös kevätkaudelle vastaavaan valkkaan. Hyvä ottaa vähän isompi targettitreeni kohteeksi, ja nyt kun on ihan saatukin treeniseuraa viikottain, ja toisaalta kotitreeneillekin on löytynyt rytmi tässä hullunmyllyssä, näen että tämä on oikein hyvä juttu. 

Suri oli ensin paikallaoloissa, hyvin reagoi vain omiin käskyihin. Omalla vuorolla aloitettin luoksetulolla. Treenailin aiemmin jo kehään menoa, ja siihen löysin aika kivan tavan, millä voidaan mennä kentälle oikein hyvin mielin. Luoksetulo oli minusta tosi super. :) Vauhtia oli, stoppi oli hyvä ja loppukin nopea. Vaikka eteentulo oli aavistuksen väljä, ei ollenkaaan niin väljä kuin joskus ollut (1,5 m...). Ainut miinus oli, että annoin itse ihan liian myöhään sen käskyn. En ole ajatellut koko asiaa, siis siihen ooma huomio nyt. 

Seuraaminen oli parempaa kuin taas aiemmin, mutta korjattavaa on edelleen. KOntakti välillä tippuilee, mutta se on vähentynyt, lisäksi Surilla oli hyvä kosketustuntuma koko ajan, ja jopa vaikeissa kohdin vähän tuuppi minua. Tämän jos saisi pk-kentälle, niin olisi jo paljon parempi! :) Peruutus oli vähän huonontunut, ei ollakaan siihen kiinnitetty hetkeen huomiota, sitä voidaan kyllä kotitreenissä hyvin tehdä. 

Ohjatussa aloitus oli huono. Suri ei oikein katsonut kapuloiden laittoa, eikä tiennyt yhtään, mitä ollaan tekemässä. Seurasi ok, mutta katseli jonnekin. Lähetyksessä sillä ei ollut hajua kapuloista, meinasi tarjota hyppyä. Uudella lähetyksellä lähti väärälle kapulalle - loikkien iki-iloisesti. Stoppasin ja estin väärän ja merkiltä uusi lähetys. Nyt lähti oikein, eikä ollut pahoittanut mieltäänkään, vaan toi iloisesti ja eteen asti hyvällä laukalla ja ilmeellä! Kehuin tosi reilusti, koska asenne. Sanoinkin Oilille, että en kurssin alussa ollenkaan uskonut, että tuo vauhti voisi pareantua, mutta että toki ajattelin sitä pitkällä tähtäimellä treenata. Nyt tässä kohtaa näkyy, että kannatti. ;)

Viimeiseksi tunnari. Sama kuin ohjatussa, huono odotusarvo, mutta lähti ekalla käskylä laukalla, haisteli pariin kertaan kaikki ja toi oman ok, ravilla tosin. Tunnariin ja ohjattuun siis seuraavaksi huomio liikkeen alkuun, ja odottamisen ja lähdön nostattamiseen. 

Toisen koirakon tehdessä kisanomaista, oltiin jokainen vuorollaan häiriönmä tekemässä omaa treeniä. Surin kanssa tehtiin vähän ruudun paikkaa ja vauhtiruutua. Kaukoja ihan jonkin verran, ihan ok muistaakseni. Joitain ongelmia, laitoin tekemään kuitenkin. Ja parani. Jäääviä tehtiin myös, välilä peruuttelussakin istui seisomiset, mutta tajusi alkaa kuunnella eikä mennytkään lukkoon. Seuraamista myös, samoin vähän ohjattuun lähtöä. 

Musteen kanssa kerettiin pienesti hallin laidalla leikkiä ja temuta. Lelu oli huono, pentukurssiaikainen roadkill, jossa oli Musteesta outo haju, mutta kyllä sillä leikit saatiin aikaiseksi. Tehtiin vähän kaukoja, vähän vauhdista maahanmenoa, paljon namin syöttöä. Lähellä muita se voi yhtäkkiä nykäistä haistelemaan muita koiria, mutta työstettiin sitäkin. Hyvän mielen iloinen asennetreeni, sepä se. Muste pääsi taas treenin jälkeen kauppakeskuksen parkkihalliin höntsäämään. Käveltiin reippaana, leikittiin, mentiin ritiläportaita. Muste on ihana ja reipas, ja ottaa sopivasti kontaktia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti