lauantai 12. joulukuuta 2015

Agikokeiluja

Pyörähdettiin tänään maneesilla ottamassa vähän tuttuja pikkujuttuja aksan parista. Otin toiseksi tekijäksi Taimin, koska Surilla on juoksut (jee, tammikuussa kisoihin ja kokeisiin! ;) ). Taimi sai vähän koeajaa Musteen treenejä ja treenata minua Suria varten. Rimat oli alhaalla tai oikeastaan bumpperit. Kateuskortti on aina hyvä, ja saa pidettyä luonnollisesti taukoa eikä tule tehtyä liikaa niin helposti.

Musteen kanssa oli jotenkin metkaa aloittaa. Se jo odotti autossa ihan malttamattomana vuoroaan. Se ampaisi käskystä pissille ja tuli sitten viereeni maneesille päin vilkuillen, että joko saa mennä. Annoin sen juosta vapaana maneesiin ja se oli ihan liekeissä. Muste tuli kyselemään lelun perään, joka minulla oli valmiina, ja laitoin sen tekemään peruskääntöharkkaa. Olipas asennetta. Lisäksi tehtiin musta mutkaputki. Toisella kiekalla tehtiin sivusta lähestymisiä / valssia, ihan näitä kaikkia siis 1 - 3 toistoa puoleensa. Lopuksi parin hypyn suora yhdessä viedylle kuolleelle. Se on oppinut nyt roikkumaan pannassa ja haluamaan lähteä lelulle tosi kivasti, toimi tässäkin.

Treeneissä parasta oli Musteen asenne ja tarjoaminen. Vaikka silloin kurssilla meno oli vähän käsijarruista, tai siis sillä oli mielenkiintoa ja halua, mutta se joutui miettimään ja kokoamaan itseään jotenkin (juoksut - ja ajautui välillä hajuihin). Nyt pikkuhiljaa se on palautunut niistä, vaikka mitään kovin merkittävää muutosta siinä ei sinänsä ollutkaan juoksujen jälkeen, eikä voi sanoa mikä on kasvun ja kehityksen, mikä hormonitoiminnan tulosta. Mutta mistään niistä en häiriintynyt enkä turhautunut, ollaan vaan tehty vähän ja haettu oikeaa ilmettä ja asiaa, ja Muste kyllä aina edistyykin sitten jo muutaman treenin jälkeen asioissa. Nimim. koirani vetää hihnassa sisällä, jotta pääsee ruokakupille. ;) Kumpa oma fiilis pysyisi nyt hyvin kasassa ja jaksettaisiin rakentaa tällä tiellä pikkukoiraa eteenpäin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti