sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Maneesitokot

Mirkun ja Sannan hyvässä seurassa, höystettynä Ollilla. Taimin kanssa aloitettiin suunnitellusti kartion kierrolla pitkästä matkaa. Sanna näytti, ja sitten lähetin. Taimi teki tosi reippaasti, eikä ottanut häiriötä hypyistä tai kapuloista. Uusinnalla stoppasin ja laitoin vasemman noutoon. Stoppi venyi (ei osannut odottaa), nouto ok. :) Stoppeja pitää treenailla jne., mutta etenee kivasti. Tehtiin myös ruutuja, oli paljon häiriökartioita, mutta Taimi on kone. :) Tehtiin myös eteenmenoa, joka on varmaan täysin epävarma koetilanteissa, mutta ihan sama. Parit kaukot pitkästä aikaa, sai ekalla muistuttaa, ettei ole syytä liikutella takakoipia, mutta sitten rullasi. 

Suri oli ihana! Tehtiin ensin ohjatulle sitä odotusarvoa. Mirkku innosti kapulan laitossa, ja pidin Suria pannasta. SItten jännitteellä vähän odotusta, ja lähetin hakemaan suoraan siitä. Seuraavalla olin ihan lähellä merkkiä, sama alku, mutta laitoin sen nopsasti seisomaan selin kapuloille ja nopsa lähtö. Kolmannessa leikki alkoi, kun oli katsonut laitot ja odotti pari sekkaa. Tunnarilla vähän samat menot, molemmissa oli nyt tosi hyvä ilme. :) Muutama treeni nyt näitä vaan!

Seuraamista tehtiin taas pitkään. Paljon käännöksiä (koska vasen on vaikea ja sitä tulee säästeltyä, nyt tehtiin sitä paljon), paljon kartioita ja tavaroita, joita piti ohitella, ja kappas kun tuntuu paranevan koko ajan vaan. Kaukoissakin hienoa työtä, kuuntelua ja odotusta. Jääviä parit peruuttaen, parit seuraamisesta aika nopsaan tahtiin, ja ne toimi kaikki oikein. Suri oli tosi hieno ja rennon iloinen. 

Musteelle ihan pikkaisen leikkiä alkuun, sitten vauhtinouto - oikein hyvä. Kartioitakin otettiin, vaikka niitä voisi välillä jättää vähemmälle muiden juttujen alta. Ekalla fokusoi hyvin, sitten ei malttanut, vähän häiriöityi katselemaan kaverin tekemisiä. Mutta kun lähti, lähti aina tosi hyvin. Muutamat kuolleen lelun napsimiset, koska pitää vaan tehdä jotta vahvistuu. Namihommina nyt kaukoja (i-s, i-m), ja hyviä toistoja niin kuin kuuluukin. Ympäripyörimisiä muutamat ja peruuttamista minun edessä ollessa. Siitä Muste tykkää kovasti. Pitäisi alkaa edetä ja liikkua itse vähemmän, peruuttelun se noin muuten on ostanut hyvin, siinä on kiva ilme. :) Pieniä seuraamispätkiä, niihin ei riittänyt paras teho tänään, joten pidettiin lyhyenä ja palkkaavaisena. Ihan hauska treeni oli, lopuksi vähän paijailua ja palloleikkiäkin, pallot innostivat kovasti, kun ne on olleet vähän tauolla. Voisi kahden lelun leikitellä niillä vaikka huomenna hallilla, jos kerkeän ottaa ennen Surin treeniä. Aijjuu, otettiin stoppileikkiä. Siinä on minusta ihan hyvä tempo nyt. Seisomisia vain yksi hyvä, maahanmenoja tapailtiin myös, mutta siinä pitää harkata tekniikkaa jotenkin. Mutta hyvä sekin siis.

Eilenhän käytiin siis ottamassa minimaalinen aksaharkkakin. Surille vähän valsseja kiinnittäen nyt huomioita omaan liikkumiseen (onpa vaikeaa..). Musteelle sivusta päin lähestyminen tarjoten - no, vasemmalta on tietty helppo, oikealta lähti hyvin tarjoamaan kuitenkin. Sitten parit peruskäännöt myös tarjoamalla. Näitä minimaalisia juttuja vaan voisi tehdä saaden sen tarjoamisen ja lähestymisen oikein syöttäväksi. Viimeisellä tehtiin yhden hypyn meno suoraan, lelun heitin valmiiksi. Muste ei kyllä kestäkään yhtään enempää treeniä. Asenne pitää pysyä hyvänä, ja jos lelulla saa tehtyä tälläisenkin treenin, se riittää. Taannoin mietin, että toinen juttu olisi kokeilla jotain kissanruokaa tms. ja tehdä sillä vastaava säästäväinen treeni. Näiden tekeminen, kokeileminen ja eteneminen ovat kuitenkin kiinni ihan siitä, miten pääsee ottamaan. Eivät tule etenemään kovin nopsaan, mutta ei ole tarkoituskaan. Se, mitä tehdään, on tehtävä halukkaasti. :) Joskus sitten tehdään valintaa, mitä treenataan ja milloin, minkä verran.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti