torstai 10. joulukuuta 2015

Musteen topot

Tänään otin Musteelle kevythäkin treeneihin. Viime maanantaina Muste harjoitteli siellä oloa Surin kanssa ennen varsinaisia treenejä, ja se meni odottamattoman hyvin! Itseasiassa se oli siellä, vaikka Suri teki treeniä. Yritti aluksi raapia tietä auki :D, mutta tyytyi olemaan, kun sanoin. Vähän sieltä ääntä kuului, mutta paljon vähemmän mitä ikinä uskalsin odottaa! Nyt otin Musteen häkkiin kun toinen koira teki. Pystyin olemaan siinä vieressä ja toisaalta Muste pääsi orientoitumaan tunnelma. Oli suksee!

Aloitettiin viimeeksi Oilin ehdottamalla ruudulla: appari on ongen päässä ja lelu siis ruudussa. Kun Muste alkaa saavuttaa, lelua aletaan vetää pois. Musteesta tämä oli siistiä! Tehtiin kolmesti matkaa pidentäen, ja oli tosi hyvä. Lisäksi uskon, että tämä nostaa kuolleenkin lelun arvoa. Näytettiin myös vähän kuolleeseen leluun hinkumista ja lähtöä, myös pidemmästäkin matkaa, ja Musteella oli sekä hyvä veto että selvästi noussut mielenkiinto. Eikä se mennyt hämilleen tällä kertaa.

Sitten näytettiin kartion fokusointi ja lähetys ilman apua. Se on itseasiassa nyt edennyt, kun saatiin vaan yksi hyvä onnistuminen (Muste on tosi nopsa oppimaan, kun saa sanottua, mikä oli se haluttu juttu!) No, eka ei ruudun jälkeen ihan onnistunut, mutta kyllä se sitten. :) Vauhti ja asenne on kiva. Kokeiltiin myös sitä, että lähetyksen (aika läheltä) jälkeen lähden jo toiseen suuntaan karkuun. Muste kesti sen ja sai lisävauhtia --> ohjelmaan. Vaikka ei vauhdissa puutetta tässä olekaan, on hyvä pitää yllä ajatusta, että on tehtävä oikeasti. 

Kaukojen i-m on nyt aika hyvä, isolla vartaloavulla. Mutta oikea tekniikka on löytynyt. Stoppeja tehtiin parit ja siihenkin namiin saatiin vielä parempaa menoa, kun taakseheiton jälkeen käännynkin itse ja lähdin juoksemaan namille. Toimi, ei mennyt hämilleen, ja vauhtikin alkoi siina nousta. Parina iltana kotona on otettu vähän tiukemmin käymistä (kun illalla pitää saada se tavaroiden minulle kanniskelu loppumaan), ja Muste on hyvin hiffannut pahoittamatta mieltään (no ei se pahoitakaan) ja tänään hallilla se toimi oikein hyvin!!! 

Siis monta edistystä, erityisesti koko treenaamista ajatellen (häkki, käy, leluasenne, erilaiset treenit ja myös ne pienet tekniikka-asiat, mitä ollaan tehty). Viimeinen kerta meillä jää väliin, mutta näitä onkin nyt hyvä kasvatella, ja jatkaa kuukauden päästä tammikuussa. :) Sitä ennen toki treenataan ominemme. :D  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti