keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Tavallinen koira ja väsynyt koira

Eilen vierailtiin aksassa parin sujuvan radan verran. Taimi oli jotenkin vaisuhko, vaikka mentiin medeillä. Suri meni hyvin. Koko ajan. Nyt saatiin taas tarvitunlaista treeniä siis. :) 

Tänään ahkeroitiin Helsingissä uudessa paikassa med Venla. Ehkä olisi pitänyt tehdä normaalivalmistelut Taimille. Ehkä se ei olisi auttanut. Se oli jotenkin väsyneen oloinen. :/ Mutta jääviä tehtiin, taitaa olla aika kiinni pienessä kävelyn hidastamisessa istuakseen....... Muut onnistuu. Ruutu periaatteessa ok, mutta periaatteessa ei; meinaa tarjota itse maahanmenoa, meinaa hakea vähän paikkaa - jää siis liian eteen, sitten ajatus häviää, kun lähtee itse korjaamaan, joskus on korjannut paremminkin. Vauhti ja liikkeen mielentila oli muuten hyvä. Huomenna ruudun paikkaa sitten alustalla, ei enää lisätä epävarmuutta, kun se ei vielä näy tässä. Hyppynoutoja kivasti puisella; pelkkiä palautuksia ja sitten kokonaisia, ja pelkkiä noutoja, josta sivulle siirtymät huonoja; sivulle siirtymiä palkiten nyt siis vasemmasta kädestä --> vahvistus. Oliko miten hyvin rakennettu kirjoitus? Kaukoja askarreltiin tas, ja välillä pitikin lähteä kiertämään takana ollutta puuta. Tässä ei kyllä kuunnellut yhtään niitä vaihtoja, teki ihan väärin taas maahanmenot ja istumiset. Hmph, kele. Jos aloittaisi näillä, kun vielä ei ole väsynyt, kuuntelisiko? Se huomiseen treeniin. Ehkä huomenna on kaikki toisin. Huomenna jotain kivaa, jotain tätä päivää korjaavaa. 

Suppis oli ihan hyvä. No, oliko tuo nyt kuvaava: ihan hyvä. Ihan kiva. Aloitettiin pienellä seuruulla. Aloitukset hyviä, pidemmällä pätkällä vähän haisteli. Sittenhän muistin, että olin varmaan kyllä kirjoittanut alkuun, että niitä temppuja. Tehtiin siis pujottelua ja kiertoja. Kyllähän se nousi. Liikkeestä maahanmeno nopsasti palkaten, nyt meni siis maahan. Luoksetulo, vauhtipalkalla. Toiseen settiin temppuja, luoksetuloja eteen, siihen vahvistusta, liikkeestä seiso, kaukoja ja hyppy. Hyvän oloista treeniä, nopsaa palkkaa, paljon palkkaa, hyvää mieltä, riemuilua. Taisi onnistua. Huomiseen joku tukeva suunnitelma. 

Ja mikä se tavallinen koira sitten on, jos Taimi oli se otsikon väsynyt koira? Tavallinen koira on tavallinen Suri. Viime aikoina olen lenkeillä ja muissa tilanteissa huomannut tuttuutta ja tavallisuutta siinä., Ei tuijottelua, luimimista tai en vain ole ehkä ylianalysoinut sitä. Ja se on jotenkin palannut sellaiseksi koiraksi kaikenlaisissa tilanteissa, joka se joskus on ollut. Niin kuin jo aiemmin kirjoittelinkin koulutustilanteista. Olisiko joku vaihe ollut, joku aikuistuminen ja se hormonijuttu, mutta nyt olen nauttinut jotenkin siitä tunteesta, että Suri tuntuu Surille. Jos nyt pikkuhiljaa oltaisiin siinä, ettei tule yhtäkkisiä herkistelyjä vaan mentäisiin treeni treeniltä taas eteenpäin. :) 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti