keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Maailman tila tänä päivänä

Kahden viime päivän aikana on tullut kokeiltua montaa asiaa, tai niiden tilaa. Eilen pitkästä aikaa (viimeeksi kesäkuussa?) tehtiin aamulenkki-esineruutua. Tallattiin kaistale kreppeineen, esineet nostettiin Taimi, Suri, Suri, Taimi -järjestyksessä. Tila oli erinomainen. Koirat eivät reagoineet kreppeihin vaan suuntasivat takse ja hakivat alhaalta tulevaa hajua. Taimin viimeinen oli vaikein, mutta sepä ei ollut mielensäpahoittaja. Työsti takaa, tuli edemmäs järjestelmällisesti, palasi taakse, kerran vielä eteen ja sitten sai takana vihdoin esineen ylös. Todella sitkeä tyyppi! Mutta siis treenitarvetta minusta lähinnä koeruuduille, molemmilla.

Illalla oli agilitymöllit, joissa nakki napsahti tuomarointiin. Lopuksi kävin Surin kanssa vetämässä mölli-radan kerran, ja kontaktit + putkeenlähetykset siihen päälle. Vaikka aloituksessa se vähän oli, että älä nyt miljoonaa kertaa yritä minua laittaa istumaan, itse rata oli vauhdikas! Kontakteilla nyt alustat + palkkaus, jotta ne palaavat vanhaan nopeuteen. Sanon vaan, että pitäisi käyttää ylimääräiset treenimahikset helpohkon mutta kisamittaisen radan tekoon: pääsisi vauhtiin, tottuisi pidempään, mutta ei tulisi epätoivoa. Oman treeniryhmän treeneissä otan vain nyt siitä irtoavia sopivia suoria hyvällä draivilla. Ja tätä siis meinasin tällä kertaa jatkaa nyt siiheksi, kunnes vauhti on vakio - en siis kolmen viikon päästä totea, että hyvä on, ja ilmoita sitä kisoihin (vaikka vauhtia olisi, se ei osaa kääntyä. Tai taitaa se osata, mutta sitä pitäisi harjoitella vakiovauhdissa). Agility siis on ehkä erittäin hyvässä tai hyvässä jamassa, tästä olisi nyt tarkoitus lähteä etenemään. :) 

Taimille tunnari, jossa takaisin tullessa meitä olikin 4 ihmistä rivissä. Taimi ei mennyt lankaan. ;) Tässä yritän vahvistaa sitä kokeenomaista, jos se epävarmailee ja lähtee tarkistamaan kapulat uudelleen, tai vie väärälle henkilölle. Mutta oli siis hieno! 

Sain täksi aamuksi ruinattua toko-seuraa. Taimin kanssa paikallaolot, oikein oli hyvät. Sitten tehtiin jääviä niin, että toiset tekivät samaan aikaan vieressä omaa zetaa. Taimia ei häirinnyt muut eikä toisten käskyt. Lopuksi ruutua, johon kärräsin pitkilleen kehänauhaa kauemmas. Ai hitto, pakka hajosi! Ja nyt jos sanoinkin, että se kova koira on kiva, niin.. No, vaikka korjattiin paikka kivalla mielellä, niin junttura-junanahan se kärräsi itsensä joka kerta sinne väärään paikkaan. Laitoin lätkän, ja vielä kolme onnistunutta toistoa (vaikka ekalla yritti väärää paikkaa, mutta havaitsi lätkän, muut tosi hyviä). Lopuksi Olli liikkuroi tunnarin, joka tosi hieno ja varma!

Sitten päivän yllätyssektori. Suri luimi häkissä, mutta kun otin pihalle, se oli tosi innoissaan, hyppi vasten ja söi nameja. Lähdettiin kentälle, ja ihan alkuun pujottelua, jossa asennetta tursusi ulos saakka, joten aloitettiin tokoilu. Seuraamisen alkuja (hyviä, palkkautui). Liikkeestä maahan, pari suoraa luoksetuloa pallopalkalla, liikkeestä seisominen ja vähän seuraamista ja loppuun pujottelua. Kaukoissa teki taas istumisen sijaan seisomista (oikealla tekniikalla, sentään, onneksi). Namitin autolle, oli satasella mukana siinäkin.

Taimilla on lauantaina koe. Yritän ajatella sen vain yhtenä etappina syksyn kolmesta kokeesta. Sellaisena, että mitä pitäisi treenata enemmän ennen seuraavaa. Lauantaille on luvassa lämmin päivä, ja meidän ryhmämme (EVL kahdessa ryhmässä, koska paljon koiria) on iltapäivällä. Paikka on ravirata, ja sanon vaan että siellä on kuuma. :/ No, viilennysloimi mukaan, auton ilmastointi vaikka päälle, kunhan koira pysyy viileänä ja jaksaisi tehdä liikkeensä. Turkki + ihrakerros ei nyt anna tällä hetkellä meille etuja. :P 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti