lauantai 23. toukokuuta 2015

Puuhapäivitys

No onhan sitä ja tätä taas tehty. Vissiin viime tiistai on ensimmäinen päivitysaihe. Muste ja Suri lähti treeninvetoon mukaan, mutta vain Muste pääsi maneesiin ja sai leikkiä Tuukka-podengon kanssa. Mitään sen kummempaa ei juuri tehty, oli ehkä Surille hyvä vain päästä katselemaan. ;)

Keskiviikkona Suri pääsi tekemään hyppynoutoa 90 cm:stä, ja onnistui tosi hyvin! Ei kosketuksia mennessä, hipsut takaisin, kun ei ottanut vauhtia siihen! Tehtiin vielä yksi vauhtihyppy apparille ja takaisin, ja eteenmeno, joka oli nyt tosi vauhdikas. 

Torstaina tehtiin koirakurssilaisten kanssa esineruutua, ja Suri sai lopuksi käydä hyvin tallattuun (ja pissittyyn) ruutuun tekemässä haun, hetsatun. Muuten hyvä työskentely ja irtoaminen ja into, mutta noutajankuolaista esinettä ei TOD voi tuoda.. otin niitä esineitä sitten vähän kotiin treenattavaksi, kun kokeessahan voi olla monen kuolaama esine kuitenkin, niin nekin pitäisi tuoda. Illalla Jonkan ja Musteen kanssa taas agikisoihin. Musteelle tuttu homma, joten meni häntä tikkusuorana pystyssä siellä ja pääsi leikkimään mm. japsipennun kanssa. Jonkkakin meni alun ihmettelyn jälkeen hyvin, joten saatiin sillekin hyvä kokemus joukkotapahtumasta.  Musteen kanssa käytiin myös Karisman Mutissa ja Mirrissä. Huomasin sillä reissulla, että sen mielestä rappusia on jännä mennä, eli aloitetaan rappustreenit (toim. huom, mummolassa treenattiin, meni siellä hyvin niitä itse).

Keskiviikon ja torstain onnistumisen vuoksi ajattelin perjantaiaamuna tehdä hyppy- ja estenoudon Surin kanssa. Hyppy oli 80 cm. Suri ei ollut parhaassa terässä (taaskaan) kentällä (vain maneesissa), mutta meni ok hypyn, mutta pudotti takaisin tullessa, kun ei oikein ollut pontta. Jumpattiin vähän kapula suussa hyppyä sitten. A-esteelläkin taisi kieltäytyä takaisin päin tullessa kapulan kanssa (ohjasin sivussa), mutta tehtiin sitäkin jokunen. Eteenmenoon lähti epäuskoisena (näki kauempaa alussa palkan laiton), eikä osunut palkalle eikä oikein etsinytkään sitä (oli vain noin metrin sivussa siitä). Hetsattuna parempi, mutta jäi vähän paska fiilis. Toisaalta taas, tosi hyvä treeni, koska pitää tehdä kunnolla, vaikka ei ihan olisikaan paras. Siltä on vaan pakko vaatia, ei kai siinä. Kyllä se sieltä taas löytyy, ja sitten on valmiit mallit jo suorituksista. Senhän Suri osaa, eli kun sitten on paras vire, se osaa kaiken opetellun ja esittää ne hienosti. :) Siihen luottaen, luottaen prosessiin. Ja edelleen minusta ei tehdä mitenkään liian vaativia juttuja, ottaen huomioon pentuloman, vaan aika kevyttä settiä pitäisi olla.

Tänään jäljestettiin mummolan mailla Taimistolaisten kera. Surin sisarukset Jekku ja Kulo olivat myös paikalla. Surille tehtiin koejälki. Janalle lähti hitaasti ja vähän kuutamolla, mutta eteni kuitenkin ihan kohtuullisesti ja nosti hienosti jäljen. Ekan kepin ilmaisi vähän puolittan, mutta malttoi kuitenkin sille pysähtyä. Seuraavasta ajeli yli, ei maltanut tarkata tarpeeksi tullakseen sille ja jatkoi vaan. Samoin muistaakseni seuraavan. Yhden se ilmaisi täydellisesti, yhtä ei edes markannut ja viimeisellekin sai palauttaa. Jälki on hyvävauhtinen ja tarkka, mutta esineet sucks. Janoja ja esineitä siis treenattava, etenkin muiden hajuisia?  Ne on muuten sillä aina huonoimmat.

Muste teki eilen yhden 10 m jäljen nurmelle, ja tänään niittyiseen metsään (4 ja 5), oli tosi hieno. Sopivan mittaisia pikkujälkiä pikkuiselle nämä, korkeintaan ihan muutaman metrin saa olla pidempiä, on se vielä niin pieni ja näille jaksaa keskittyä täysin. Liotettu nappula ei muuten ole Musteelle parasta palkkaa (se yksi aiempi jälki, samoin kädestä syöttö - nyt oli Natural Menua). Kuiva nappula on parempi sen mielestä muissakin hommissa, joten täytyypä kokeilla sitä vähän meidän pikkuhommiin. Perusasentoa on siis vähän tapailtu, ja vaikka äsken iltaruualla liotetulla se ei oikein meinannut malttaa, sisällä kuivalla se teki jo oikein hienoja! Eli palkkaero? Ei niinkään paikka? No, pitääpä kokeilla, saattaa se paikkakin vaikuttaa. Lisäksi tehtiin tasapainotyynyä, sitä tarjoaa hyvin. Ja siinä tulee hyvin: ihminen passiivinen - koira tekee - naks ja aktiivinen kehuva ihminen --> aktiivisuus. Mutta on minulla paljon opeteltavaa ja muistettavaa sen kanssa! Voi apua! Enkä puhu nyt koulutettavista ja opettettavista asioista, vaan omasta mielestä ja asioiden etenemisestä. Jotenkin vaan en osaa aina olla luonnollinen, kun yritän analysoida tai siis oikeasti tuon Surin kanssa olen menettänyt uskon itseeni koirankouluttajana, kun mikään ei olekaan mennyt suunitellusti, heh. Kaiveltava se vaan on taas itsestä, ja otettava tarpeeksi rennosti. Ja tilanteet menee sen kanssa hyvin, mutta jälkeenpäin mietin liikaa. Muste on myös itsenäinen ja omatahtoinen pentu, mikä on oikeasti hyvä. Täytyy muistaa se. Ja se, että se saa vaan olla pentu ja vähän tehdä jotain, mikä pitää olla vain kivaa höpöä nyt.          

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti