maanantai 4. huhtikuuta 2016

Vähän ihanaa aksaa ja vähän tokoakin

Lauantaina osallistuttiin Lehtisen Lotan agikoulutukseen pienellä porukalla. Musteelle katsottiin jotain uutta rataharjoituksesta. No, en osaa ehkä juuri sanoa, mitä tehtiin, mutta se mitä tehtiin, meni niin hienosti, hyvällä asenteella ja mielellä, että ihan superinnostunut olen! Vähän peruskäännöstä ja valssia suoran linjan jälkeen, ja siinäpä oli minulla opettelemista (ohjaa ja odota koiraa, ota linja aja anna edetä), mutta kun sain jotain itseni toimimaan, Muste kyllä toimi hienosti! Se liikkuu vielä aika pentumaisesti, joten muuten hyppyjen ja muun kanssa saa edetä  hiljalleen, eikä ole tarvis kiiruhtaa. Mutta voi elämä, että Muste oli kyllä kiva! Juuri sopiva tahti ja määrä on minusta nyt saatu pidettyä näissä aksahommissa, niin ehkä se tässä kasvaa hiljalleen. Ja uusia harkkoja saatiin omatoimitreeniin, niitä on nyt hyvä taas tässä jatkeskella eteenpäin treeni treeniltä. :) 

Eilen oltiin maneesilla Tokoilemassa Mirkun kanssa. Taimille taas ensin suoriltaan kartio häiriöhypyillä, ja vetää kyllä hyvin! Sitten vähän jääviä ja kaukoja. Taimilla oli kivaa. Surin kanssa tehtiin vaan ilotteluja, sitten seuraamista ja lopuksi kerran 80 cm ees taas ilman kapulaa, sitten ees taas kapulalla, ja vielä 90 cm ilman kapulaa ees taas, kissanruokaa superpalkaksi. Hypyt sujui hyvin! Ei mitään jumitteluja tai arpomista, kosketuksia jne. Eli ehkä ensi kerralla 80 cm lämppänä ilman kapulaa, sitten 90 cm kapulalla, jotenkin niin. Ainakin asenne on nyt hyvä. 

Vaikka ajattelinkin ottaa Musteelle vain leikkiä ja asenetta ja yksikköjutut kartiota ja hyppyä, niin oli se vähän tahmea täällä taas. :P Otin sen uudelleen vähän aloittelemaan paikallaolohommia muiden seurana vielä, niin se olikin ihan eri lailla mukana. Siispä: ota käyttöön katselukierros maneesilla (myös ulkokentille siirtyessä), eli ensin saa mennä haistella ja vaan kävellään, kun alkaa ottaa itse kontaktia, niin sitten aloitetaan hommat. Eli rentouden kautta. Muutenkin puhuttiin ulkokentille pikkuhiljaa siirtymisestä, niin voisi varata muutamat ekat treenit taas vaan sisäänajoon, vaikka menisi miten hyvin. :) Hiljaa hyvä tulee, muista!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti