lauantai 30. huhtikuuta 2016

Ulkokentällä

Eilen tein pikkutreenit itsekseni koirien kanss, mutta mentiin Vääksyyn kentälle. Voisin ehkä hyödyntääkin sitä nyt, on jotenkin helpompi keskittyä asioihin, jos on oikealla kentällä. :D No joo, pihallakin tehtii naamupäivällä Musteen kanssa leikkimistä ja 2on2offia. Se etenee ja nopeutuu hiljalleen. :) Pyritäöän aina pariin toistoon, ehkä joku 5. Pitää jäädä hyvä maku suuhun. 

Taimi aloitti kentällä ekana kartiolla, tai siisi han ensin rallattelemalla lelu suussaan ympäriinsä. Sitten hienon hienoja kertioita, olen liekeissä. Ja Taimi kans. Vähän seurailtiin ja peruuteltiin käännöksineen ja muutama kaukokin taidettiin tehdä. Taimi paras!

Miten hyvä mieli voikaan tulla, kun Suri juosta rallattelee autosta kentälle hakemaan lelua pyynnöstäni, ja ilakoi ja riehuu ihan hulluna. Koska tämäkin kenttä on kuulunut niihin "eivoieipystyliianpainostavaa"-sarjaan, ja välillä on ollut todella tuskaista itselle vakuutella, että kyllä se siitä.. Aluksi sai tarjoilla pertsaa, ja tarjoili hyvällä tekniikalla. Samoin tehtiin vasuritäykkäreitä, ja pikkuhiljaa se alkaa kuin alkaakin pelata!! (Siis outoa, jos treenaat jotain asiaksesi, se paranee). Parit kartiot laukalla, mutta ei mitään superraivokasta. Nyt onkin tärkeintä vaan tehdä eri paikoissa, kun ollaan aika alkutekijöissä. Tehtiin jääviä peruutuksesta ja seuruusta, eikä yhtään hutia. Suri on niin varma! Ihan huikea esitys.

Suorastaan harmittaa, että Suri nyt todennäköisesti jää kesäkaudeksi mammailemaan. Tai toivon niin. Olisi meitä PK-mestikset todella houkuttaneet, ja vaikka Tokon SM myös voittajaluokassa. Mutta toisaalta, jos nyt ollaan kesä poissa, niin sen jälkeen saadaan keskittyä pitkän aikaa vain harrastuksiin. :) Syksyllä / talvella otettaisiin se EVL haltuun ja kevättä kohden pk-jutut, jos vuoden päästä kesällä vaikka onnistuisi sekä avoin- että voittajaluokka. Tavoitteita ainakin on, ja realistisia mielestäni. :) Agia jatketaan viikkoharrastuklsena, mutta kyllä siinä nyt Musteen kanssa aloitetaan katsella, josko siitä rakentuisi järkevä kisakoira. Koko minua vähän jännittää, vaikka se nyt uudemman juoksunsa myötä on taas kasvanut ja komistunutkoko koira! :o Mutta maltilla tehdään, ja katsellaan sitten mitä siitä tulee.

Musteen kanssa mentiin kentälle leikkien. Sitten tehtiin kartiota. Se voisi olla parempi. Se fokusoi kyllä todella huonosti, vaikka kävin näyttämättä. Lähetyksessä vaan lähtee johonkin ja kääntyy, eikä ole edes katsenut koko kartiota. Tätä pitää nyt alkaa työstää. Lisäksi kohti tullessa himmaa vähän, ehkä pitäisi alkaa ottaa taas silloin kun se on innokkaimmillaan ja sivulle saakka, ja siitä kunnon riekkupalkka tai joku vauhtipalkka. Itse meno kun se menee, on kyllä oikein kiitettävä. Taidettiin tehdä yksi vauhtinoutokin, joka oli vauhti. Peruuttelusta ja eteenpäin menosta jääviä perusmenoin, vähän seuraamista ja sille vastuuta oikean paikan hakemisesta. Ne menikin ihan hyvin. Vähän väsynyt Muste oli, ne oli koko päivän tarhass apitämässä vahtia, että siihen nähden oiken säpäkästi tekikin. Ensi kerralla kuitekin: muista kalibrointi - voisi tehdä jääviä vähemmillä avuilla - aktiivisuutta koiran vastuulle enemmän - vaikka ihan vetoleikkiä, jossa vastuu Muusille.   

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti