keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Kotona ja kodon ulkopuolella

Muutama treeni ollaan tässä keretty tehdä. Maanantain agitreenit piti kuitenkin taas jättää väliin, sillä erittäin kettumainen ja ärsyttävä yskä on salaa valunut kurkkuani kutittamaan, eikä hengästyminen saati hikoilu ole varsinaisesti olleet parantavia asioita. Kerrankin sitten olen tajunnut olla menemättä väkisin kipeänä, joskin olen ollut myös niin järisyttävän väsynyt, että päätös oli helppo. Tänään olin vihdoin about voimissani, vaikka yöunet nyt ovat olleet kovin katkonaisia.

Musteelle on löytynyt kotonakin parempi draivi, ollaan siis yhdistetty lelua ja namia. Molemmat toimii, ja namit kiinnostaa todella paljon paremmin, kun on ensin lelulla nostettu kierroksia. Katsotaan, miten enenee. Kapulan pitoa on jatkettu, välillä kaukoja, joissa i-s vaihto näyttää tosi lupaavalle. :)

Surin kanssa tuntuu hyvälle! PK-tottista varten olen keksinyt nyt muutamia kivoja sisähommia. Kapulan pito / tuonti lähelle, ja siitä maailman parhaan jutun tekeminen. Suri onkin jo hyvin hiffannut, miten kivaa onkaan tuoda kapula niiiin liki. ;) Samoin eteentuloa vahvemmaksi ilman kapulaa, se kun on vähän harmaanhäilyvä Surille ehkä, missä pitäisi olla ja mitä tehdä. Näillä on siis menty. Lisäksi suunnitelmissa on rauhakseen tosiaan aloittaa este- ja tottishommat muutenkin. Tänään tajusin, että siitä tulee aika kivaa, koska kokonaisuus on jo tuttu, eli sitä ei tarvitse ajaa sisään (ensin kun teet tämän, sitten tulee tämä ja lopuksi tämä megakiva eteenmeno), voi keskittyä vaan rakentamaan parempaa intoa. Varsinaista uutta ei ole tulossa. 

Ajattelinkin, että tänään olisin kerennyt maneesille, kun ei ollut liian kylmäkään, mutta en tunne sen aikatauluja ja se olikin jo varattu. No, koululla on iso parkkis ja tajusin, että siinä on vallan hyvä treenata. Ei ollut vielä ihan pimeää ja valojakin siinä on auttavasti. (Tämä paikka onkin hyvä muuten, kun aloitan treenata ulkokoetta varten Taimia, ja pitäisikö Surikin ilmoittaa vielä lappalaisten tokoon?). Sitä ei vaan enää meinaa tulla näin hallien ja katettujen paikkojen aikakaudella tajuttua, että ulkona on ihan jees tehdä talvellakin (jos ei ole liian liukasta).

Muste sai aloittaa, eikä ollut mitään ajatusta, miten se paikan ostaa.. ja sehän osti ihan täydellä hinnalla!!! Muste alkoi leikkiä nopsaan intensiivisesti ja oli kovin liekeissä isosta kentästä, jolla juosta heitetyn lelun perään ja tuoda sitä takaisin. Sillä oli oikeasti megakivaa ja se oli siellä minun kanssa tekemässä, mikä oli pääasia! Se oli ihan hommissa! Lämmittelyn jälkeen alettiin tehdä seuraamista, mikä siis oli syy ylipäänsä lähteä kotoa pidemmälle treenaamaan. Tehtiin kaarrosta ja suoraa. Pidin namia näkyvillä ja selän takana, kehuin ja yritin olla looginen ja innostava kehuissani. Aluksi Muste helpommin harhautui etenkin palkkauksen jälkeen tai oikealla kierroksella, mutta korjauksen myötä se hyvin itse haki oikean paikan ja oikeaan aikaan onnistuneella kehulla ja palkalla selvästi homma alkoi luistaa. Muutaman namipalkan jälkeen lelupalkkatoimi isompana palkkana. Tehtiin muutama toistokierros ja Muste pääsi autoon. 

Muste tuli vielä toiseen settiin tekemään vauhtinoutoja ja vielä pari seuraamissettiä. Noudoissa pudottaa nyt näköjään omineen, voi olla että teen jotain ennen sitä. Siis tulee aika lähelle kyllä, mutta voi olla, että on just tietty matka, jossa tiputtaa. Otin yhden aikaisemman irrotuksen loppuun, ja se vähän yllättyi selvästi. Eli nyt tarkkana näissä! Seuraamisessa hyvä setti.  Pitää vaan pitää oma homma selkeänä ja loogisena, ja kiinnittää huomiota, että vire on hyvä. Naksutinta myös käyttöön (nyt kaikki oli jäänyt kotiin), ja tarjoamisen hyödyntämistä ja vahvaa vahvistamista ehdottomasti!

Surille alkoi seuraamisen tärkeys -treeni. Suri olikin ihanasti mukana, ja oli ostavinaan kyllä jo ajatusta. Aika nopsaan seuraaminen alkaa ylipäänsä hajoilla, täyskäännös oli kauhistuttava (no, ei se sitä osannut odottaa tätä kautta), mutta hauskaa meillä oli. Mutta kyllä tässä ajatus syttyi treeniä varten. Ihanaa, kun voi keskittyä nyt vaan seuraamiseen (ja vähän jääviin ja noutoihin, mutta noutoihin tarttee maneesin, ja sitä aletaan tehdä sunnuntaisin). Seuraamisessa pitää saada se tekemään härveltämättä tai yhtään epäröimättä pitkääkin matkaa (koska jos se alkaa härveltää, keskittyminen hajoaa, ja äänistä ottaa sitten ihan saletisti itseensä).

Taimi takkinen veti kyllä taas jäätävän shown. Tehtiin seuraamista, kaikki jäävät, nouto, jossa hullu draivi kuten entisaikoina ja parkkimerkin kiertoa kartion kiertona. Meni tosi hyvin, aluksi ehkä 10 metristä ja yksi sitten vielä kauempaa, tosi hienosti kiertää ja palaa! :) Ehkä me ollaan niin äijiä, että todella treenataan sinne Kotkan kokeeseen ihan päätyönä..   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti