lauantai 16. tammikuuta 2016

Treenejä muistamattomia

Nyt ei olla taas keretty kirjaamaan treenejä. Mutta aika samat menot ovat jatkuneet. Viime ma Suri kävi aksaamassa. Parhaillaan se ei ollut, mutta iloinen ja ok kuitenkin. Minä opettelen valssia, ja se on kyllä vaikea tehtävä. :P Suri palkataan ja palkkautuu onneksi tarpeeksi usien, niin ei haittaa, vaikka ohjaaja on töhö. Muste on pärtsäillyt samalla hallilla, tehnyt pientä asennetta ja touhua siellä laidalla. Häkissä se odottaa hienosti!  Surilla on ensi ma fyssari, saanähdä mitä se sanoo selästä. Tänään vähän reagoi kun paijasin, ne on myllyttänyt Musteen kanssa nyt pelloilla kyllä ihan huoella. Muste pääsee siis ensi ma aksaamaan. :)

Kotona on tehty kaikenlaista tokopuuhaa, mutta viime torstaina päräytettiin ohjatut treenit kunnolla käyntiin. Ensin Musteen toko-kurssi. Siellä näytettiin vähän kaukoja, ne hyvät, Seisomisesta hyppyä nyt maltillisemmaksi, demosi sen jo hyvin niin tiedän mitä haen. Maahanmeno on oikke bueno. Samoin jäävissä näytettiin hommaa tai stoppileikissä. Pitää olla itse selkeä ja tehdä maahanmeno yllärinä, ei niin että koira näkee jo 10 m päästä. Sitten aloitettiin kapulanpitotreenit. No, olen sitä siis kotona tehnyt reippaana, mutta jotenkin en ole ihan hirveästi vielä panostanut, koska jotenkin olen ollut hukassa, miten sitten tästä edetään kohti sitä oikeaan paikkaan tuontia ymsyms, vaikea selittää sitä dilemmakohtaa. Mutta sitten vaan tehtiin ja selkeyttä peliin, Muste kyllä alkoi jo pidellä paremmin jopa ilman kädelläpitoa. (Kotona ollan jo tehty päivittäin ja edetty huimasti!). Ja se jatko tähän tietysti on, että käteni voivat mennä sivuilla ilman mälväämistä, ja sitten houkuttelen liikkeelle kapula suussa jne. Siis tuota hain itselleni ajatukseksi, nyt on helppo edetä. Loppuun vauhtinouto hetsattuna, oli ihan loistava kyllä! Muste oli muutenkin todella reipas, lennokas ja iloinen koko ajan, kokonaisuuden mielentila treenisessiossa siis kesti jo paljon paremmin ja oli parempi kuin ennen joululomaa. :)

Heti perään alkoi Surin kisavalkka. Vähän kärsittiin siitä, että muutama viikko meni juoksujen ja yskän mainingeissa, sitten ne lähes 30 asteen pakkaset eivät houkutelleet maneesille (tekosyy, porokoiria ja kaikki!). Tehtiin siis kaikki liikkeet läpi.- Kokonaisuudessaan voi sanoa, että

- nippeli/taitoliikkeet ovat aika hyvin hallussa

- kestoliikkeet (seuraaminen, ohjattu ja jäävät ) ovat kärsineet, kun ei olla päästy treenaamaan isoon tilaan / ylipäänsä näitä eteenpäin.

Seuraamisessa ihan ok meno, ei mikään kympin liike, mutta juoksussa meinaa vähän jäädä / ei innostu. Minun pitää itse ajatella ja uskoa, että seuraaminen on tosi megajuttu, ja siirtää se koiralle. Jäävissä ennakoi --> tätä on treenattu vähän kotona keittiön mini-L:ssä, jossa se jo alkaa ennakoida --> ollaan sitä siis treenattu pois. Nyt tässä viikossa ei voi muuta kuin tehdä intoa ja iloa, treenata käskytyksellä käännökset ja että ei tulekaan jäävää vaan joku ylläri jne. Itsekin voi tehdä paljon treeniä tähän, vaikka ei olisi seuraa. Pakkaset paukkuvat kyllä vähän tylsissä lukemissa treenimahiksiin nähden, mutta yritetään kyllä tehdä jotain! Tiistain kerkeisin kyllä hallilla treenaamaan.. Kaukoissa se meinasi ekan seisomisen jälkeen ennakoida istumista, mutta käskin uudelleen seisomaan, jonka jälkeen ei enää ennakoinut - jee! Liikkeiden välit toimii ja on hyvät. Jatketaan tästä, ja yritän päivittää menojakin vähän paremmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti